Bölgesel Amatör Ligi (BAL) yükselme karşılaşmasında geçen sezonun BAL temsilcisi Sorgun Belediyespor rakibi Yozgat Amatör Lig şampiyonu Sarıkaya Belediyespor’u 1–0 yenerek BAL’da yeni sezonda devam etmeye hak kazandı.

                Bölgesel Amatör Lig’e yükselmek için Bozok Şehir Stadyumu’nda karşılaşan iki büyük ilçe takımlarından gülen taraf Sorgun oldu. Geçtiğimiz sezon BAL’da ilk arı kötü bir dönem geçirmesine rağmen ikinci yarıda kendini toparlayarak BAL’da kalmayı başaran Sorgun Belediyespor, Bozok Şehir Stadyumu’nda sergilediği performansla Sarıkaya’yı elemeyi başardı.

                Sarıkaya ve Sorgun’dan gelen taraftarlarında destekleri ile sahaya çıkan iki takımda karşılaşmaya açık bir futbolla başladı. İlk yarıda Sorgun ekibinin daha fazla atağı gerçekleşmesine rağmen iki takımda golle buluşamadı.

                Karşılaşmanın ikinci yarısında Daha açık oynayan Sarıkaya ekibi ceza alanı içerisinde yaptığı hata sonunda kalesinde gölü gördü.

                48. Dakikada topu ağlarla buluşturan Cihan ve Sorgun Belediyesporlu futbolcular sevinci şeref tribünü önünde Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’i işaret ederek yaşadılar. Golden sonra daha rahat oynamaya başlayan Sorgun Belediyespor, bu dakikalardan sonra daha savunmaya dayalı bir oyun anlayışı gösterdi.

                Ufak gerilmelerin yaşandığı karşılaşmada başka gol olmazken karşılaşma 1–0 Sorgun Belediyespor’un üstünlüğü ile sona erdi. Karşılaşma sonrasında Sorgunlu Futbolcular tribünlere koşarak sevinçlerini paylaşırken Sarıkaya Belediyespor oyuncularından bazıları gözyaşlarına hâkim olamadı.

BAL maçına

protokol desteği

                Yozgat Bozok Stadında oynanan ve Sorgun Belediyespor’un galibiyeti ile sona eren karşılaşmayı Yozgat Valisi Necati Şentürk, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir’de izledi.

                Karşılaşma öncesinde Amatör spora desteklerinden dolayı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yozgat Şube Başkanı Halil Türkmen tarafından Vali Necati Şentürk, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir’e plaket verildi. Plaket töreninin ardından tribünlere konuşma yapan Vali Şentürk, “Spor barış ve kardeşliktir, inanıyorum ki iki takımda karşılaşmayı centilmenlik içerisinde tamamlayıp ilimizi Bölgesel Lig’de bizlere yakışır bir şekilde temsil edecektir” dedi.

                Karşılaşmayı İlçelerin derbisi olarak tabir eden Şentürk, daha sonra Sarıkaya ve Sorgun’dan gelen taraftarların bulunduğu tribünlere giderek halkı selamladı.

                Vali Şentürk tribünlerin alkışları eşliğinde protokol tribünündeki yerini aldı.

Editör: TE Bilişim