Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından 3. Lig’e davet edilen Sorgun Gençlikspor Voleybol takımı Antrenörü Soner Arslan, böyle bir çağrı almalarının kendilerini son derece mutlu ettiğini, 3. Lig’de Yozgat’ı en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi.
Sorgun Gençlik hizmetleri ve Spor Müdürü Levent Tunçer, bu yıl Yozgat ve Sorgun’u Voleybol 3. Ligi’nde temsil edecek olmalarından dolayı çok mutlu olduklarını, bu ligde başarılı olmak için çok çalışacaklarını kaydetti.
Tuncer, “2015-2016 Voleybol sezonunda takımımız Sorgun Gençlik Ve Spor Kulübü Voleybol takımı ilçemiz ve ilimizi temsilen 3.ligde mücadele edecektir. Takım olarak kaliteli bir kadromuz var. Lige bu kadromuzla devam edeceğiz. Şu an transfer yapmayı düşünmüyoruz. Zaten transfer yapacak gücümüz de yok” dedi.
Hatırlanacağı gibi Sorgun Gençlikspor voleybol takımı Yozgat Celal Atik Spor Salonu’nda oynanan Erkekler Voleybol Bölgesel Ligi ilk tur eleme müsabakalarının son Yozgat2023 takımı ile karşılaşmış, daha önceki iki karşılaşmadan da galibiyetle ayrılan iki takımın mücadelesi oldukça çekişmeli geçmişti. Galip gelen takımın şampiyonluk turunu atacağı maçın ilk setini Yozgat2023 takımı 26-24 kazanırken, ikinci sette Sorgun Gençlikspor, 26-24’lük skorla set skoruna eşitlik getirdi.

Üçüncü seti Sorgun 26-24, dördüncü seti ise Yozgat 25-21 kazandı ve skora eşitlik geldi. Son sete Sorgun temsilcisi iyi başladı ve set sayısını 8-0’a kadar çıkarttı. Kısa sürede toparlanan Yozgat temsilcisi aradaki farkı kapattı ama daha fazla dayanamadı. Sorgun Gençlikspor takımı son seti 15-13 aldı ve üç maçtan da galibiyetle ayrılarak, şampiyonluk turunu attı.
Sorgun Gençlikspor Voleybol Takımı bu sonuçla Çorum’da oynanacak olan Bölgesel Lig Final Grubu maçlarında mücadele etmeye hak kazanmıştı.

Editör: TE Bilişim