Buz Hokeyi Federasyonu tarafından kısa bir süre önce Inline Hokey Milli Takımı, Avusturya’da düzenlenecek Avrupa elemelerinin hazırlıklarını Yozgat’taki kamp programı ile sürdürüyor. 
Inline Hokey Milli Takımı, Yozgat'taki Müzeyyen Çokdeğerli İlkokulu Spor Salonu'nda antrenman programına başladı. 
Başantrenör Mehmet Balkaya, çalışma öncesi yaptığı açıklamada, 22-24 Haziran'da Avusturya'nın Steindorf kentinde düzenlenecek Avrupa elemelerine katılacaklarını söyledi.
Müsabakalarda 8 ülkenin iki grupta mücadele edeceğini ifade eden Balkaya, "Üç maçımız var, sonra derecemize göre bir maçımız daha olacak. 21 Haziran'da Avusturya'da olacağız. Burada elimizden gelen çabayı gösterip, Türkiye adına güzel bir sonuç alarak yurdumuza dönmek istiyoruz." dedi.
Milli takımın, hazırlıklarını 20 Haziran'a kadar Yozgat'ta sürdüreceğini aktaran Balkaya, "Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki antrenman yapacağız. Ona göre bir kamp programı hazırladık. Burada elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız. Hedefimiz iyi bir sonuç almak." ifadelerini kullandı.
Balkaya, tekerlekli paten hokeyinin Türkiye'de yeni bir spor dalı olduğunu belirterek, şöyle şunları söyledi: 
“Esas sıkıntı, Inline ligi olmaması. Inline liglerini de Türkiye'de başlatıp bu sporu yaymak istiyoruz. Buz hokeyi gibi özel bir alan yüksek bir yatırım gerektirmiyor. Bir spor salonu her türlü amaç için kullanılıyor. Çocuklarımız için daha rahat ve uygun Hokeyin sertlikleri bu sporda mevcut değil. Biraz daha yumuşak. Potansiyel olarak daha hızlı yayılacak bir spor."
Milli oyuncular Tolga Bozacı ile Serkan Gümüş ise elemelerde Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeyi hedeflediklerini kaydetti.


Editör: TE Bilişim