8 ilin katılımıyla gerçekleştirilen turnuvada Yozgat'ı Boğazlıyan Şekerspor kulübü temsil etti. Turnuvaya 8 ilden 265 boksör 5 gün süren turnuvada şampiyon olabilmek adına kıyasıya bir mücadele ortaya koydular. Yozgat'ı temsilen turnuvaya katılan Boğazlıyan Şekerspor boksörleri turnuvada kazandıkları başarılarla bir kez daha Yozgat ve Boğazlıyan'ı gururlandırdılar. 
Şekerspor'da 32,5 kg'da Hüseyin Aygün ile 34 kg'da Hüseyin Boştaş rakiplerini tek tek geçerek kendi kategorilerinde şampiyonluğa ulaştılar. Şekerspor'un diğer başarılı boksörü 31 kg 'da Enes Aykoç ise ilk maçını kazandıktan sonra çıktığı ikinci maçta rakibine yenilerek turnuvada 3'üncü oldu. 
Boğazlıyan Şekerspor Boks Antrenörü Kemal Akdağ,  Ankara'da organize edilen "23 Nisan Milli Egemenlik Kupası" boks turnuvasını ve sporcularını değerlendirdi. 
Akdağ; ‘’Ankara'ya götürdüğümüz 3 boksörümüzden ikisi şampiyon olurken bir tanesi de üçüncülük elde ederek büyük bir başarı gösterdiler. Alt minikler kategorisinde katıldığımız turnuvada 32,5 kg'da Hüseyin Aygün ile 34 kg'da Hüseyin Boştaş şampiyon olarak yüzümüzü güldürdüler. 31 kg'da ise Enes Aykoç ilk maçını kazandıktan sonra haksız bir karar sonucu Ankara'lı rakibine az bir puan farkıyla yenilerek turnuvayı üçüncü bitirdi. İkinci maçında İstanbullu rakibini yendikten sonra final maçında Ankara şampiyonu rakibini ikinci raunda nakavtla yenen Cumhuriyet Orta Okulu öğrencisi boksörümüz Hüseyin Boştaş turnuvanın yıldızı oldu. İki galibiyetle finale gelen Hüseyin Aygün'de Ankara şampiyonu rakibini üçüncü raunda nakavt ederek kendi kilosunda şampiyon olarak takdir topladı. Maçlardan önce bu çocuklara yakın zamanda kaybettiğimiz milli sporcumuz Nagihan Bayer için dövüşmelerini istedim ve sporcularım da ringde ellerinden geleni yapmaya çalıştılar. Yozgat ve Boğazlıyan ilçesi olarak bu çocuklarla gurur duymalıyız. Hedefimiz okullar kapandıktan sonra düzenlenecek olan 11-12 yaş Alt Minikler Türkiye Şampiyonası ile 13-14 yaş Üst Minikler Türkiye Şampiyonalarında hem Yozgat hem de Boğazlıyan'a sevinçler yaşatarak madalyalar getirmek diye konuştu. 
Şekerspor Antrenörü Akdağ, ‘’Boğazlıyan Şekerspor yönetimi ve kulüp başkanımız Hulusi Yüksel bizi her zaman destekliyorlar. Kendilerine çocuklarımız adına teşekkür ederim. Boğazlıyan Şekerspor Kulüp Başkanı Hulusi Yüksel'in, Boğazlıyan'da kısa bir süre önce düzenlediğimiz Nagihan Bayer'i anma boks müsabakalarının organizasyonunda büyük emekleri oldu, bunun için kendisine çok teşekkür ederim. Bu destekler sonucunda yenilediğimiz boks takımımız yine Türkiye'de fırtına gibi esecek bir çok sporcuyu Türk Boksuna armağan edeceğiz’’ dedi.

Editör: TE Bilişim