Yozgat Birinci Amatör kümede  mücadele eden Sarıkaya  Belediyespor, 11 maçta 11 galibiyet alarak ezici bir üstünlükle bitime 7 hafta kala şampiyonluk türküleri söylemeye başladı. Hocaları Abdullah Akkaya ve yardımcısı Ferhat Esmer yönetiminde bu sezon süper maçlar çıkaran Sarıkaya  Belediyespor, bunun mükâfatını şampiyon olarak alacak.                         Bu sezon oynadığı 11 maçta 11 galibiyet olan Belediyespor toplam 49 gol atarak maç başına 5 gol ortalamasıyla oynarken, buna karşılık kalesinde sadece 10 gol gördü.
ALİ OSMAN ERBİR;
“HELAL OLSUN!”
    Sarıkaya  Belediyespor kulüp Başkanı Ali Osman Erbir gazetemize yaptığı açıklamada “yönetim olarak kulübümüze elimizden ne geliyorsa yaptık. Abdullah Akkaya  hocamız ile mükemmel bir ivme yakalayan Sarıkaya  Belediyespor kendine güvenenleri hayal kırıklığına uğratmadı. Bu sezon 11'de 11 yaparak ezici bir üstünlükle şampiyonluğa koşuyor.  İnşallah BAL Ligine çıkmak için elinden geleni yapacaktır. Bu başarı tüm Sarıkaya’lının  başarısıdır.  En başından beri bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez’e, tüm yönetim kuruluma, esnaflarımıza ve takımı destekleyen sponsorlarımıza  teşekkür ediyorum” dedi.                                                                                        
FEDAKAR HOCA
ABDULLAH AKKAYA 
                                                        
    Teknik Direktör Abdullah Akkaya “Sarıkaya’yı en iyi şekilde temsil ettiğimizden   dolayı çok mutluyum. Sezon başlamadan çalışmalarımıza başladık. Lig öncesi  Nevşehir ve Sarıkaya’da hazırlık Maçları yaparak işin ciddiyetini futbolcularımıza aşılamaya çalıştık. Tüm futbolcularımda elinden gelenin en iyisini yaparak 11 maçta 11 galibiyet aldılar ve daha bitime 7 hafta kala zirvenin tek hakimi oldular.
    Ben tek tek hepsini tebrik ediyorum.  Buradan  Kaymakamımıza ve Başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
MAÇTAN NOTLAR:
    Geçtiğimiz cumartesi günü oynanan maçta Yerköy İdmanyurdu  maça hızlı başlayan taraf olurken aradığı golü de  5. dakikada İbrahim'le buldu.Golden sonra ise oyunun hakimiyetini Sarıkaya belediyespor  aldı ve beraberlik golünü 39. dakikada  Murat Kılıçkaya kaydetti.Sarıkaya Belediyespor 2. yarıda da daha fazla rakip sahada yer alırken, dakikalar  57'yi gösterdiğinde sahne alan Semih Tat takımını 2-1 öne geçiren golü rakip ağlara gönderdi.Yerköy İdmanyurdu spor  oyunun kalan dakikalarında beraberlik için saldırırken, golü bulan taraf yine  Sarıkaya Belediyespor  oldu.80 dakikada ani gelişen  Sarıkaya Belediyespor  atağında  Harun Küçüktalaslı farkı 2'ye çıkarttı ve maç bu skorla tamamlandı. Sarıkaya Belediyespor bu galibiyetin ardından puanını 33 e çıkarırken, Yerköy İdmanyurdu 16 puanda kaldı.
Editör: TE Bilişim