Yozgat İstiklal Anadolu Lisesi turnuvada karşılaştığı ilk rakibi Anadolu Ticaret Meslek Lisesini 22-17 yenerken turnuvadaki son maçını ise Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesini 31-26 yendi. Aldığı bu galibiyetler ile Yozgat şampiyonu olan İstiklal Anadolu Lisesi Yozgat’ı gruplarda temsil etmeye de hak kazandı. 
İstiklal Anadolu Lisesi Beden Eğitim Öğretmeni Cüneyt Yıldırım, son üç yıldır Yozgat’ta hentbol branşında şampiyonluk kupasına ambargo koyduklarını söyledi. Bu başarının uzun süredir çalışmanın neticesinde geldiğini dile getiren Yıldırım, ‘’Uzun süredir spordcularımız ile yoğun bir çalışma dönemi içerisine girdik. Yaptığımız çalışmaların meyvesini de son üç yılda şampiyon olarak gösterdik. Artık hedefimiz Türkiye şampiyonluğu. Uzun süredir bu öğrencilerimi şampiyonalara hazırlıyorum. Okul sporlarında hentbol branşında biz kendimize hedefler belirledik. Bu hedeflerden birincisi Yozgat şampiyonu olmaktı ve Allah’ın izni ile bu hedefimizi başardık. Şimdiki hedefimiz ise grup müsabakalarını alnımızın akıyla tamamlayıp Türkiye şampiyonasına katılabilmek’’ dedi. 
Kendisinin çalıştırdığı takımına güvendiğini ve belirledikleri hedefi başaracaklarına inandığına vurgu yapan İstiklal Anadolu Lisesi Benden Eğitimi Öğretmeni Cüneyt Yıldırım, ‘’Çok iyi bir takıma sahibiz. Yozgat’ın hentbol branşındaki en yetenekli oyuncuları İstiklal Anadolu Lisesinde bulunuyor. Yaklaşık 2 yıldır bu öğrenciler ile çalışıyorum. Artık verdiğimiz emeklerin meyvesini alma zamanı geldi. Bunun içinde belirlediğimiz hedeflere birer birer ulaşmaya çalışacağız. Daha öncede dediğim gibi bu hedeflerden ilkini başardık, şimdi ikinci hedefimize odaklandık. Önümüzdeki haftalarda gerçekleştirilecek olan Hentbol Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası Grup müsabakalarında gruplardan çıkarak Türkiye Şampiyonasına katılmak istiyoruz. Grup müsabakalarına kadar ara vermeden yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Dediğim gibi çok iyi bir takımım var. Ben takımıma oyuncularıma güveniyorum. Umarım istediğimizi elde ederiz ve Türkiye şampiyonasına katılırız’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim