Avrupa ve Dünya Şampiyonu Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, başarısının sırrını memleketi Yozgat’ın Kavurgalı Köyü’nde, İleri’ye açıkladı. Azerbeycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenecek Avrupa Oyunları ve Dünya Şampiyonasına hazırlanan Kayaalp, müsabakalara kampın dışında çocukluğunun geçtiği köyünde moral depolayarak hazırlandığını söyledi.
KENDİMİ BU SENE GÜÇLÜ HİSSEDİYORUM 
 “Bu yıl kendimi her zamankinden daha güçlü ve zinde hissediyorum” diyen Kayaalp;
“Önümde zorlu müsabakalar ve iddialıyım. Ülkem adına iddialıyım. Bu güne kadar elde ettiğim başarılarda beni en fazla motive eden, destek veren ailem ve köyüm oldu. Fırsat buldukça doğduğum, çocukluğumun büyük bölümünün geçtiği köyüme geliyorum. Burada babama her  türlü işte yardımcı oluyorum. Köyde onlarla çalışmak bile beni dinlendiriyor.  Müsabakalara burada bol oksijen, doğal gıdalar ve sevdiklerimin moral desteği ile hazırlanmak beni daha güçlü kılıyor” diye konuştu.
MİNDERDE MADALYA 
ALMAK ZORLAŞIYOR 
Güreşte minderde madalya almanın her geçen yıl daha da zorlaştığına dikkat çeken Kayaalp, şunları söyledi: “Çünkü bütün dünya ülkeleri çok önem veriyor güreşe. En iyi sporcularını seçip getiriyorlar şampiyonalara. Bizim de bu şampiyonalarda başarılı olmamız erken yaşlarda spora başlamamız, doğal beslenmemiz ve toprağımızdan, köyümüzden kopmamızdan kaynaklanıyor. Babamızdan, dedemizden, atalarımızdan gelen güç sayesinde bu yeteneği kullanarak Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında başarı kazanmaya devam ediyorum” dedi.
 
KUZU OTLATIYOR, ODUN KESİYOR
Başarısının sırrını doğup büyüdüğü köyünden kopmadan, doğal yaşayıp, doğal beslenmek olarak açıklayan başarılı güreşçi, o yüzden boş vakitlerini ve kamp aralarını köyüne gelerek geçirdiğini söyledi. 
Köyü için ‘Burası benim için çok önemli’ diyen Kayaalp; 
“Bu köyde doğdum, bu köyde büyüdüm. Benim için burası çok önemli. Her fırsatta buraya gelirim, babama, dedeme yardım ederim, koyun otlatırım, odun kırarım. Yani elimden geldiğince boş vakitlerimi, kamp arası vakitlerimi gelir köyümde geçirmeye çalışırım. Özellikle de köyümde doğal beslenirim. Çünkü çocukluğumdan bu tarafa doğal beslendiğim için gücümün bu kadar fazla olduğunu düşünüyorum. Bu da benim için çok önemli. Rakiplerimin benden korkmasının birinci sebebi de gücümdür. Doğal bir gücüm var Allah’a şükür.” 
GÖZÜ 2016’DA YAPILACAK OLİMPİYATLARDA 
Kayaalp, yıl içerisinde üç hazırlık kampı geçirdiğini söyledi. 
Rakipleri karşısında farklı galibiyetler aldığı dünya kupası müsabakalarında kendini bulduğunu kaydeden Kayaalp, asıl  hedefinin 2016’da yapılacak Olimpiyatlar olduğunu açıkladı. 
Kayaalp, şunları söyledi: “Bu sene çok iyiyim, çok güçlü hissediyorum kendimi. Hiçbir sakatlığım da yok. Önümde Avrupa Oyunları, Dünya Şampiyonası var. Onlara hazırlanıyorum. Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında madalya alarak olimpiyat vizesi almak istiyorum. 2016’da olimpiyatlar var. Bir sene gibi kısa bir zaman kaldı. Bir sporcu için çok kısa bir zaman. Kendimi daha iyi koruyup, daha iyi bakarak, daha iyi çalışarak bu şampiyonalara en iyi şekilde hazır olmak istiyorum. Az bir boşluk, az bir kopma olsun olumsuz etkiliyor. O yüzden işin peşini bırakmadan daha çok çalışmam gerekiyor, bunun farkındayım. İnşallah benden beklentisi olanlar var, bu beklentileri boşa çıkarmamak için çok çalışıyorum. Annemizi,  babamızı, Yozgat’ımızı ve Türkiye’mizi yurt dışında gururla temsil etmek için elimden gelen her şeyi yapıyorum.”
DEDE RIZA’DAN TAM DESTEK
Rıza Kayaalp'in aynı ismi taşıdığı dedesi Rıza da bir zamanlar köy meydanında güreş tutan köy pehlivanlarından. Rıza köye gelir gelmez ilk olarak dedesinin elini öpüp hayır duasını alıyor.

Editör: TE Bilişim