Emniyet Teşkilatının 166. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, polis akademisine bağlı Polis Meslek Yüksek Okulları (PMYO) ve Polis Akademisi öğrencileri arasında düzenlenen müsabakalarda Yozgat PMYO Samsun PMYO 3–1 yenerek Ankara'da yapılacak finallere katılma hakkı kazandı.

            Önceki gün ikinci grup karşılaşmalarında Bitlis PMYO ile 1–1 berabere kalan Yozgat PMYO dün oynadığı Samsun PMYO maçını 3–1 kazanarak finallere giden taraf oldu. 

            Karşılaşmaya iyi başlamasına rağmen ilk yarının ilk dakikalarında yediği golle 1–0 geriye düşen Yozgat PMYO disiplinli oyunu rakibini tekrar yakalamayı başardı ve ilk yarıyı 1-1 berabere kapattı.

            İkinci yarıya da daha etkili bir futbol sergileyen Yozgat PMYO’nu çok sayıda PMYO öğrencisi tezahüratları ile destekledi. İkinci yarıda kanatlardan başlattığı ataklarla rakibini yoran ekip karşılaşmadan 3–1 galip ayrılarak finale adını yazdırmayı başardı.

            9 Nisan’da başlayacak olan ve Ankara Polis Akademisi Gölbaşı Tesislerinde yapılacak final müsabakalarına grubundan 1. olarak katılan Yozgat ekibinin ardından üçüncülük turnuvası için ise Samsun PMYO katılacak.

Editör: TE Bilişim