Yozgatspor peki ligi nasıl üçüncü sırada tamamladı;
Bölgesel Amatör Lig’e şampiyonluk umudu ile başlayan ancak ilerleyen haftalarda aldığı kötü sonuçlar neticesinde yavaş yavaş bu hedefinden uzaklaşan kırmızı siyahlı ekip ligin ilk yarısının son haftasında teknik direktör değişimine gitmiş ve Sadettin Dülger’in yerine Harun Aydoslu getirilmişti. Sezon başında lig hazırlıklarına çok geç başlayan Yozgatspor, bu geç başlamanın yanı sıra, birbirlerini hiç tanımayan, birbiri ile bu güne kadar oynama fırsatı dahi bulamamış, oyunculardan kurulu bir takım oluşturuldu. Bu takım ligin ilk haftalarında grubun en zayıf takımları karşı aldığı galibiyetler herkesi heyecanlandırdı. Ancak kendi dengi ve daha güçlü takımlar ile oynayan kırmızı siyahlı ekip bu takımlar karşısında aldığı mağlubiyetler sonrasında bu takım mı? Şampiyon olacak sorularını da beraberinde getirdi. 

Ligin dördüncü haftasında Yozgat’ta oynanan ve rakip Yeşil Kırşehirspor’un sahada 8 kişi kaldığı müsabakayı 1-1 zor tamamlayan Yozgatspor bu haftadan sonra düşüşe geçmişti. Bu kötü sonuçlar neticesinde ilk yarının tamamlanmasına bir hafta kala teknik direktör Sadettin Dülger ile yollar ayrılmış yerine Harun Aydoslu ile anlaşılmıştı. Ligin ilk yarısının son müsabakası olan MKE Kırıkkalespor maçına takımı çıkaran Harun Aydoslu, bu müsabaka sonrasında Yozgatspor’u devre arası kampına götüren isim olmuştu. MKE Kırıkkalespor müsabakasını 3-0 kaybeden temsilcimiz ligin ilk yarısını lider Zara Belediyespor’un 10 puan gerisinde tamamlamış ve şampiyonluk ümitlerini azaltmıştı. MKE Kırıkkalespor müsabakası sonrasında yaklaşık 20 günlük devre arası kampına da Yozgatspor’un başında Harun Aydoslu gitmişti. Kamp dönemi sonrasında ise ligin başlamasına bir hafta kala takımı kampa götüren ve takım ile çalışma fırsatı bulan teknik direktör Harun Aydoslu’nun görevine son verilerek yerine teknik direktör Tahir Çopur getirildi. Yozgatspor’u tanımayan, takımla çalışma fırsatı bulmayan teknik direktör Tahir Çopur’dan ise beklentiler oldukça yüksekti. 

Lider Zara Belediyespor’un 10 puan gerisinde yer alan bir takımı devralan Tahir Çopur’dan bir mucizeyi gerçekleştirmesi beklendi. Ancak Tahir Çopur’un takımı tanıma ve kendi taktiğini takım üzerinde uygulama dönemini kırmızı siyahlı ekip kayıpsız atlatamaması üçüncü lig hayallerini giderek azalttı. Ligin ikinci yarısında teknik direktör Tahir Çopur yönetiminde bocalama dönemini kritik maçlarda puan kaybederek atlatan Yozgatspor, bu bocalama dönemi sonrasında toparlanarak tekrar bir üst lig için bir nebze olsun ümitlenmeye başlamıştı. Ta ki Hacılar Erciyesspor müsabakasına kadar. Bir önceki hafta şampiyonluk mücadelesi veren Altındağ Belediyespor’u yenen Yozgatspor, hafta içerisinde oynadığı Hacılar Erciyespor ile berabere kalarak liderlik şansını ligin bitimine iki hafta kala matematiksel olarak ta kaybetti.  Hacılar Erciyespor sonrasında çıktığı iki müsabakanın birini berabere diğerini ise kazanan kırmızı siyahlı ekip ligi de üçüncü sırada tamamladı.
 
Ligin son haftasında MKE Kırıkkalespor’u konuk eden Yozgatspor baştan sona kadar üstün oynadığı müsabakayı da kazanmasını bildi. Maç sonrasında Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’nın talimatı ile tribün kapıları açıldı ve taraftarların sahaya girmesi sağlandı. Tribün kapılarının açılması ile birlikte sahaya akın eden yaklaşık 3 bin Yozgatspor taraftarı kırmızı siyahlı ekibin oyuncularına sevgi selinde bulundular. Ligi üçüncü tamamlayan takımı şampiyon olmuş gibi bağırlarına bastılar ve şampiyon olmuş gibi saha ortasında kutlama yaptılar. Şeref tribünü önüne gelen taraftarlar Vali Yazıcı’ya tezahüratlarda bulunurken yeni sezonda da takıma sahip çıkıp, Yozgatspor’u bir üst lige çıkması için destek olmasını istediler. Taraftarların ‘ŞAMPİYONLUK’ kutlaması ise stat dışına kadar taştı. Davullarla, borazanlarla takımın üçüncülüğünü kutlayan Yozgatspor taraftarı daha sonra stat dışında kırmızı siyahlı oyuncuları alkışlayarak kulüp binasına yolcu ettiler. 

Editör: TE Bilişim