Kaymakam Levent Kılıç, Yozgat'a yapılan İl Birinciliği yarışmalarının ardından gittikleri Kayseri'de de bölge birinciliğini elde ederek dönen Sorgun Fatih İlköğretim Okulu Kros takımı sporcularını makamında kabul ederek, ödüllendirdi.

            Kaymakamlık makamındaki törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Fatih İlköğretim Okulu Müdürü Ömer Güneş, Beden Eğitimi Öğretmeni Barış Baltacı ve Kros takımı sporcuları katıldı.

            Kaymakam Kılıç, çeşitli dallarında başarılar alınmasının kendisini son derece mutlu ettiğini, bu başarılarda emeği geçen herkesi kutladığını belirterek, yarışmalar hakkında Okul Müdürü Ömer Güneş'ten bilgi aldı.

            Güneş, 2007-2008 eğitim öğretim yılında oluşturulan kros takımının kurulduğu ilk yılı hazırlıklarla geçirdiğini, 2008-2009 yılından itibaren ''Yıldız Kız ve Erkek'' kategorilerinde ferdi olarak il birincilikleri kazanmaya başladıklarını hatırlattı. Güneş, 2009-2010 yılında ise Küçük Kızlarda il birincisi olduklarının altını çizdi. Güneş, ''Bu yıl üç takımla il seçmelerine katılan okulumuz, Küçük kız ve erkekler ile yıldız kızlarda takım halinde il birincisi olmuşlardır. Takımlarımız 9 Mart 2011 tarihinde Kayseri'de yapılan grup müsabakalarında Küçük Kızlarda grup ikincisi, Yıldız Kızlarda grup birincisi olarak ilk 12'de kalmayı başarmışlardır'' dedi.  Güneş, Kayseri'den birincilikle dönen sporcuların 2 Nisan tarihinde Konya'da yapılacak olan ''Okullar Arası Kros Türkiye Şampiyonası'' finallerine katılacaklarını bildirdi. Güneş, geçtiğimiz yıllarda mezun olan sporcu öğrencilerine Türkiye'nin çeşitli spor kulüpleri ve spor liselerinin talip olduğunu, sporcularını buralara yerleştirilip, takiplerini de yine kendilerinin yaptıklarını sözlerine ekledi.

            Yapılan bu açıklamanın ardından Kaymakam Kılıç, öğrencilere ödüllerini verip, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilişim