Şefaatli İlçe Stadında oynanan U-19 ligi final müsabakasında Yozgat Gençlerbirliği ile Boğazlıyan Şekerspor karşı karşıya geldi. Oldukça çekişmeli geçen müsabakada gülen taraf Yozgat Gençlerbirliği takımı oldu. 
Maça iki takımda kontrollü başladılar. Maçın ilk 20 dakikasında iki takımda bir birlerinin hata yapmasını beklediler. 
Maçın ilk tehlikeli atağını Boğazlıyan Şekerspor gerçekleştirdi. Sağ kanattandan Ozan'la tehlikeli gelişen Şekerspor atağında Ozan'ın ara pasında topla buluşan Hamit ilk rakibini geçtikten sonra yaptığı plase vuruş kalecinin kucağında kaldı.
Maçın 35. dakikasında gelişen Yozgat Gençlerbirliği atağında ceza alanı içerisine yapılan ortada yapılan vuruş kalenin yanından auta çıktı.
Maçın 38. dakikasında sağ kanattan gelişen Şekerspor atağınca topla buluşan Umut'un ceza alanı dışından yaptığı sert şut kalenin üstünden auta çıktı.
Maçın ilk yarısında iki takımında gol çabaları sonuçsuz kalınca karşılaşmanın 0-0 sona erdi.
Maçın ikinci yarısına etkili ve istekli başlayan taraf Yozgat Gençlerbirliği oldu. Sağlı sollu yaptığı ataklarla Şekerspor kalesinde gol aramaya Gençlerbirliği 58. dakikada ceza alanı içerisine atılan ara pasta yaşanan karambolde yapılan sert vuruşu Şekerspor savunması son anda kale çizgisinden çıkardı.
Maçın ilerleyen dakikalarında iki takımda gol bulmak adına varını yoğunu ortaya koymaya başladılar. 
Maçın 90. dakikasında Yozgat Gençlerbirliği savunması rakip Şekerspor sahasına doğru gönderdiği uzun hava topunda topa hareketlenen Şekerspor stoperi Erdeniz zamanlama hatası yaparak topu ıska geçince arkaya seken topla buluşan Yozgat Gençlerbirliği oyuncusu ceza alanı içerisine girer girmez Şekerspor kaleci Osman'ın yanından topu filelere yolladı maçta takımını 1-0 öne geçirdi.
Bu golün ardından yapılan santra vuruş sonrası uzatma göstermeyen maçın hakemi Serhat Alper son düdüğü çalması sonucu Yozgat Gençlerbirliği U-19 liginin şampiyonu olurken Boğazlıyan Şekerspor ise ligde ikinci oldu.
Karşılaşma sonrası yapılan Boğazlıyan Şekerspor'lu futbolcular saha ortasına yıkılarak göz yaşlarına boğulurken, Yozgat Gençlerbirliği oyuncuları ise sahada şampiyonluk turu attılar. 
Yapılan kupa töreninde AKSF Başkanı Hakan Bektaş, ilk önce ligde ikinci olan Boğazlıyan Şekerspor'un ikincilik kupasını Şekerspor kaptanı Erdeniz Yıldırım'a verdi. 
Daha sonra şampiyon olan Yozgat Gençlerbirliği’nin şampiyonluk kupasını takım kaptanı İbrahim İcik AKSF Başkanı Hakan Bektaş'ın elinden aldı.
Maç sonunda kısa bir açıklama yapan AKSF Başkanı Hakan Bektaş, finale yakışır bir maç olduğunu söyledi.
Bektaş; ‘’İki takımımız da buraya büyük zorlu rakiplerini eleyerek geldiler. Artık final maçında tek takım şampiyon olacaktı. Gerçekten iki takımı, oyuncularını, onlara emek veren hocalarına ve kulüp yöneticilerini tebrik ederiz pırıl pırıl iki takım bugün sahadaydı. Final maçına yakışan büyük heyecana sahne olan bir karşılaşma izledik, bize mükemmel bir maç izlettiren Boğazlıyan Şekerspor ve Yozgat Gençlerbirliği kulüplerine teşekkür ederim. Bize göre iki takımızda final maçını oynayarak bizlerin gönüllerinde şampiyon olmuşlardır. Bundan sonra iki takıma da başarılar dileriz’’ dedi.
AKSF Başkanı Hakan Bektaş daha sonra şampiyonluğu kaybettiği için gözyaşlarını tutamayan Boğazlıyan Şekerspor'lu futbolcuların yanına giderek onları teselli etti.

Editör: TE Bilişim