Gazi Mustafa Kemal İmam Hatip Orta Okulu’ndaki buluşmada şampiyon güreşçi Rıza Kayaalp’e öğrencilerin ilgisi de yoğun oldu.
Güreşte elde ettiği başarılar ile tüm dünyada tanınan ülkemiz ve ilimizin gurur kaynağı olan Rıza Kayaalp genç öğrencilere başarı ve başarıya giden süreci anlattı. Öğrencilerin sevgi gösterileri ve tezahüratları eşliğinde okula giren Kayaalp imza isteyen öğrencileri de kırmayarak hepsine tek tek imza verdi.
    BAŞARIYI ANLATTI
Öğrencilere kendi hayat hikayesi ve güreş kariyeri hakkında bilgiler veren Rıza Kayaalp girecekleri sınavlarda ve meslek seçiminde çok dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Yozgatlı olduğunu ve kazandığı bütün başarıları Yozgatlı kimliğiyle gerçekleştirdiğini ifade eden Rıza Kayaalp bir köy çocuğu olduğunu  ve 10 yaşına kadar köyde büyüdüğünü söyledi. Gençlere hitap eden Rıza Kayaalp “Aranızda karamsar ve bazı şeyleri imkansız gören varsa yanılmaktadır. Ben 10 yaşıma kadar köyümde büyüdüm köyde arkadaşlarımla güreş tutardım bütün çevrem bana pehlivan diye hitap ederdi. İmkansız ve zor gördüğüm pehlivanlık kimliğimin ilk adımını Yozgat Güreş Eğitim Merkezine katılarak atmış oldum. Burada güreşe ilk başladığımızda bir çok arkadaşımız yapamayacağını, bu işin ötesinin olamayacağını söyleyip güreş eğitim merkezinin camlarından atlayarak kaçıp gittiler. Ben orada antrenörlerimle çalışarak, çabalayarak onların emeği ve gayreti kendi çabam ve inancımla buralara geldim. İçinizde bir hedefi ve amacı olan varsa, kişisel bir yeteneği olan varsa bunun peşine düşsün peşine düşünce gerisi geliyor. Ben köyümden çıkıp olimpiyatlara kadar gidebilmişsem sizlerde bunu yapabilirsiniz” dedi. Konuşmasının ardından bir süre daha öğrencilerle sohbet eden Rıza Kayaalp kendisini gençlerle buluşturan okul müdürü ve öğretmenlere de teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim