Yozgat'ın yetiştirdiği grekoromen stil 120 kilo mindere çıkan Milli güreşçimiz Rıza Kayaalp, Gürcistan'da yapılan şampiyonada rakiplerini yenip, Avrupa şampiyonu olurken, son maçında annesi Sevgi Kayaalp ile ikiz kardeşi Zehra Kayaalp ve bazı köylüleri de yalnız bırakmadı. Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer'in desteği ile Gürcistan'a giden Kayaalp ailesi, Türk Bayrağımızın göndere çekilmesi sırasında duygulu anlar yaşadı.
Tiflis'teki Tbilisi Sport Palace'da devam eden şampiyonada, Rıza Kayaalp, ilk turda Azeri rakibi Radomir Petkovich'i 2-0 ve çeyrek finalde Belarus'tan Loseb Chugoshvili'yi yine 2-0 yenerek yarı finale çıktı. Kayaalp yarı finalde ise Gürcistan'dan Guram Pherselidze'yi tuşla yenerek finale yükseldi.
Dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçimiz Rıza Kayaalp finalde Ukraynalı güreşçi ile karşı karşıya geldi. Güreşçimiz karşılaşmanın ilk başlarından itibaren oyunda ağırlığını hissettirdi ve ilk devreyi 2-0 önde kapattı. Güreşçimiz ikinci devreye kontrollü başladı. Ardından yaptığı oyunlar bu devreyi de 1-0 alarak mücadeleden 2-0 galip ayrılarak üçüncü kez Avrupa şampiyonluğunu kazandı. Rıza Kayaalp daha önce 2010 ve 2012 yıllarında Avrupa şampiyonu olmuştu.

Editör: TE Bilişim