Yemenoğlu Yozgatspor kulüp Başkanı Mehmet Kıymazaslan, geçtiğimiz haftalarda yaptıkları seçmelere yaklaşık 85 kişinin katıldığını bu 85 kişiden yüzde 10’luk kısmının Yozgat’ta okuyan üniversite öğrencilerinden, yüzde 20’lık kısmının ilçelerden gelenlerin, yüzde 70’lik kısmının ise Yozgat il merkezinden olduğunu söyledi. Yaptıkları seçmeler sonrasında 25 kişilik bir kadro kurduklarını hatırlatan Kıymazaslan, ‘’Bu seçmelerden gördük ki futbola ilgili meraklı futbol oynayan çok insan var.

 Ama bazı kulüplerimiz lisans çıkarmış, çocuğunu oynatmamış, yani bir kulübün bünyesinde 70 tane lisanslı futbolcu var. Bu durum bize biraz sıkıntı oldu. 2. Amatöre başlangıçta transfer dönemi bittiğinden dolayı şöyle bir sistemsizlik var. 30.05. 2012’den önce futbol oynamış olacak. O günden itibaren tamamen futbolla alakasını kesmiş olacak. O günden sonra her hangi bir kulüple sözleşmesi falan vizelenmemiş olacak. Bundan dolayı baya bir sıkıntı çektik ama şuan için 25 kişilik bir kadro kurduk. Önceden de dediğim gibi bu oyuncuların yüzde 85’i Yozgat çocuğundan oluşuyor’’ dedi. 
Mayıs ayının başlarında İkinci Amatör Küme Futbol Lig’i maçlarının başlayacağını da hatırlatan Yemenoğlu Yozgatspor Kulüp Başkanı Mehmet Kıymazaslan, ‘’Biz şuan da hafta da 3 antrenman yapıyoruz. Ama liglere 10 gün kala her gün antrenman yapacağız. Şuan büyük ölçü de kondisyon çalışmalarımıza devam ediyoruz. Burada da futbolcularımız içerisinde okuyan, çalışan kardeşlerimiz var. Bu yüzden de oyuncuları toparlamak biraz sıkıntı oluşturuyor. Ama ligler başladığında bu işler biraz daha yoluna girecek. Bir de ikinci amatör küme çok ciddiye alınmıyor. Yozgat’tan bir rağbet olmadığı gibi futbolcularda pek ciddiye almıyor. Ama bizim lige katılışımızla ilgili biraz daha ilgi görmeye başladı. Ligde Lökspor var, Yerköyspor, Bozokspor var bu sene 2. Amatör küme baya bir renkli olacağını düşünüyorum. Bununla birlikte ilk hedefimiz 2. Amatör Kümeden çıkmak olarak belirledik. Takımın yaş ortalaması 18. İlçelerden gelen oyuncularımızın geliş gidişlerini kolaylaştırıyoruz. Onları destekliyoruz. Bu işleri yaparken birazda fedakarlık yapmamız gerekiyor. Kulübün forma, eşofman işleri tamamlandı, kulübümüz federasyonca onaylandı. Tescilli bir kulüp şuanda sadece bizim çalışmalarımız kaldı’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim