Yozgat Rehberlik Araştırma Merkezi’nde yapılan toplantıya Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş il ve ilçelerde görev yapan Okul Müdürleri, Beden Eğitimi öğretmenleri ve spor antrenörleri katıldı. Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli gerçekleşen toplantıda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından devreye sokulan ‘Okul Sporları Bilgi Yönetimi Sistemi’ ile iligili Beden Eğitimi Öğretmenleri ve Antrenörlere kapsamlı bilgi ve sistem kullanımı hakkında bilgi aktarıldı.
Toplantıda konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, devreye sokulan sistem ile okul sporcularının lisan işlemlerinin İl Merkezine gelmeden bu sistem üzerinden çözüleceğini, okul turnuvaları bu sistem üzerinden yapılacağını bunun gibi bir çok işlevinin mevcut olduğunu söyledi. Öğretmenlere antrenörlere bu noktada çok iş düştüğünü dile getiren Güneşer, ‘’Şahsım olarak sporun eğitimin en önemli parçası olduğunu düşünüyorum. Okullarımızda küçük yaştaki kardeşlerimize sporu benimsetirsek onları spor etkinliklerine kazandırabilirsek uluslararası alanda ki rekabetlerde en öne çıkan spor alanında sizlerin yetiştirdiği öğrenciler ileride bayrağımızı gururla dalgalandırabilir’’ dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ise spor, resim ve müzik derslerinin önemine vurgu yaparak ‘’Eğitim sistemimizde maalesef öğrencilerimizi hep not alacağı derslere yönlendirdik. Hep işlem yaptıkları, problem çözdükleri derslere odaklandılar. Veliler çocuklarının durumunu öğrenmek istediklerinde hep matematik, fen derslerini kontrol ettiler. Halbuki onların gelişimi ve gelecekleri için spor ve kültürel dersleri çok önemli. Öğrencilerinize mesai doldurmaya çalışan öğretmen anlayışı yerine onları bu alanda yetiştirme geliştirme anlayışına yönelmeleri bizleri mutlu eder’’ diye konuştu.
Daha sonra devreye sokulan ‘Okul Sporları Bilgi Yönetimi Sistemi’ ile ilgili öğretmen ve antrenörlere bilgi verildi.

Editör: TE Bilişim