Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü (I. öğretim), Antrenörlük Eğitimi Bölümü (I.ve II.   Öğretim) olmak üzere toplamda 180 öğrencinin alınacağı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna, özel yetenek sınavı için yoğun başvuru dikkatleri çekti.

Bozok Üniversitesi BESYO 2016-2017 Özel Yetenek Sınavı için 11 Temmuzda başlayan başvurular 20 Temmuz 2016 tarihine kadar devam edecek.
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümlerine alınacak öğrenciler için milli sporcular ile spor lisesi ve spor alan mezunu lise çıkışlılar 150.00 YGS puanı diğer lise çıkışlılar için 170.00 YGS ve üzeri puan şartının arandığı başvurularda Antrenörlük Eğitimi Bölümü I.ve II.   öğretim için milli sporcular ile spor lisesi - spor alan mezunu lise çıkışlılar ve diğer lise çıkışlılar için 150.00 YGS puanı şartı koşuldu.
Ayrıca Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna giriş için başvuruda bulunan adayların ön kayıt başvurusu sırasında yalnız bir tercih yapma hakları bulunduğu belirtilerek başvuracak adayların herhangi bir sağlık ve fiziksel engelinin bulunmaması gerekiyor.
Öğrenciler, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu “Antrenörlük Eğitimi (I. ve II. Öğretim)”, “Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği” bölümlerine başvurular için gerekli hususları üniversitemiz web sayfasında “2016-2017 Özel Yetenek Sınav Kılavuzundan” öğrenebilirler.
Özel Yetenek Sınav sonuçları 28 Temmuz 2016 tarihinde Bozok Üniversitesi Rektörlüğünce http://besyo.bozok.edu.tr web adresinden ilan edilecek.

Editör: TE Bilişim