İki ayrı salonda iki cimnastik antrenörü eşliğinde çalışmalar yapan öğrenciler hem spor yapıyorlar hem de eğlenceli dakikalar yaşıyorlar. 
Jimnastik antrenörlerinden Mevlüt Öz, Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde İl Spor Merkezleri kapsamında açılan Jİmnastik kursunun 4 grup halinde devam ettiğini ve toplam 122 öğrencisinin bulunduğunu söyledi. Pazartesi, Salı, Çarşamba günleri kursun devam ettiğini vurgulayan Öz, ‘’12.00 ve 13.30 saatlerinde olmak üzere haftanın üç günü Jimnastik kursu vermekteyiz. Eski ve yeni Toki’de de antrenmanlarımız devam ediyor. Orada da yaklaşık 50 tane öğrenci var. Jimnastik kursumuza ilgiden çok memnunum. Her geçen gün biraz daha öğrenci sayımız artıyor. 3 yaşından itibaren çocuklarımızı kursumuza alıyoruz 3 yaşındaki çocuklarımızda uyum sağlaması olması halinde kabul ediyoruz. Üst sınırımız ise 15 yaş. Jimnastik eğitimimizde vermeye çalıştığımız çocuklarda koordinasyon kurmaya, el ve göz becerilerini geliştirmeye çalışıyoruz. Sosyalleşmelerini sağlıyoruz. Çocuklar geliyorlar sosyalleşemiyorlar, çekingen oluyorlar, konuşamıyorlar ama bir iki hafta sonra tamamen kendilerini aşıyorlar, sosyalleşiyorlar. Bu yaştaki çocuklara sporun ne kadar iyi bir şey olduğunu anlatmaya çalışıyoruz spordan soğumamaları için spora adapte olmalarını sağlıyoruz. El göz koordinasyonları, dengeleri, kuvvetleri ve esnekliklerini burada elimizden geldiği kadara vermeye çalışıyoruz. Kurs sonrasında bir gösterimiz ve yarışmalarımız olacak. Bu yarışmada dereceye giren çocuklarımıza da çeşitli hediyelerimizi olacak’’ dedi. 
jimnastik antrenörlerinden Behiye Tekerlek ise Yozgat’a mersinden yaklaşık 1,5 yıl önce geldiğini ve burada öğrencilere jimnastik eğitimi verdiğini ifade etti. jimnastik faaliyetlerinin geçen yıllara oranla bu sene bira daha yoğun geçtiğini savunan Tekerlek, ‘’Diğer antrenör arkadaşım ile birlikte okullar arası müsabakalar düzenledik Bolu’ya öğrenci götürdük. Yine okullar arası Türkiye şampiyonası için. Güzel ilerlemeler kaydediyoruz. Buraya gelmeden önce jimnastike bu kadar yoğun bir talebin olacağını düşünmüyordum. Günde üç grup ile çalışıyoruz. Yozgat’ta zaten jimnastiğe talebin olacağını düşünmüyordum ama çok yanıldım. Bunun dışında Sorgun, Şefaatli ve Toki’de ile spor salonları olan okullara da gidiyor ve faaliyetlerimize orada da devam ediyoruz. Şuanda aktif olarak çalışan 90 tane öğrencim ver maksimim 15’erli gruplar halinde öğrencilerimi çalıştırıyorum. Grup sayımız az ama egzersizlerimiz fazla oluyor. Bir şekilde devam ediyoruz çalışmalarımıza’’ diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim