ABD'li antrenör Chris Dial tarafından hazırlanan antrenman programlarının uygulandığı Anadolu turunda antrenör Britanny Dial ve Joey Cooper Tate ile TBF Altyapı Faaliyetleri Yetkilisi Serdar Çelik, 12 DABO Eğitim Koordinatörü Ferhat Erdem de görev aldı.

TBF Altyapı Faaliyetleri Yetkilisi Serdar Çelik, 12 Dev Adam Basketbol okullarının amacı ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Serdar Çelik, Anadolu Turu’nun, 12 DABO faaliyetleri içerisinde Anadolu’ya hizmet götürmek yönünde önemli bir proje olduğuna vurgu yaptı. Çelik, ''12 Dev Adam Basketbol Okulları faaliyetleri çerçevesinde, özellikle son yıllarda basketbolda başarılarıyla ön plana çıkan İç Anadolu Bölgemizdeki şehirlerimize bir geri dönüş sağlamak istiyoruz. Bu amaçla, bölgedeki yetenekli genç oyuncularımızın vizyonlarını geliştirirken, genelde çocuklarımızın basketbol oynamasını yaygınlaştırmayı, basketbola ilgi duyan herkesin gelişimine katkıda bulunmaya çalışıyoruz'' dedi.

12 Dev Adam Basketbol Okulları Anadolu Basketbol Turu programı dahilinde Yozgat'taki antrenmanları Amerikalı antrenörlerin yönettiğini ifade eden Serdar Çelik, gerçekleştirilen antrenmanlarda sahadaki çocukların ve izleyen antrenörlerin kendilerini geliştirmeleri için etkinlikler düzenlendiğine dikkat çekti. Çelik, ''Sporun gelişmesi sadece oyuncuların değil, kendini devamlı geliştiren, eğitime inanan, söylediklerinin yanında davranışlarıyla da oyuncularına örnek olan antrenörlerin ve yöneticilerin çalışmalarıyla da gerçekleşmektedir. 12 Dev Adam Basketbol Okulları Anadolu Basketbol Turu projesi kapsamında antrenör ve yöneticilerimize yönelik olarak da çeşitli etkinliklerde düzenlenmektedir. Ayrıca velilerimizle de sohbet etme ve bilgi alışverişinde bulunma şansımız oldu'' şeklinde konuştu.
Yozgat'ta Özel Ergin Koleji bünyesinde açılan 12 Dev Adam Basketbol Okulu'na devam eden öğrencilere ABD'li basketbol antrenörleri tarafından antrenman yaptırıldı.

Editör: TE Bilişim