Türkiye Bisiklet Federasyonu 2015 faaliyet programında yer alan 'Yozgat C-3' dağ bisikleti yarışları, Yozgat kent merkezinden start aldı, Türkiye'nin ilk milli parkı 1600 rakımlı çamlık parkuru katledilerek, tamamlandı.

Yozgat Belediyesi öncülüğünde, Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından ilki geçen yıl gerçekleştirilen ve Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ve İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar’ın da desteklediği dağ bisikleti yarışları 8 ayrı kategoride yapıldı. 100 civarında sporcunun katıldığı yarışlarda Genç Erkek, U15 Erkek, U17 Erkek, Yıldız Bayan, Genç Bayan, Master Erkek, Elit Erkek, Elit Bayan yarışları yapıldı. Gösteri amaçlı yapılan şehir turunda Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ve İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar'da bisikletleriyle katılıp, ilk etabı ön sırada götürdü. Yozgat kent merkezindeki tarihi Saat Kulesi önünden yarışlara start verildi. Daha sonra Çamlıktaki bisiklet parkurunda devam eden yarışlar, renkli görüntülere sahne oldu. Toplam 5 kilometre uzunluğundaki parkuru 7 kez dolaşarak, toplamda 35 kilometre yol pedal çeviren sporcular, parkurun bazı kesimlerin bisikletlerini kendileri taşımak zorunda kaldı. Doğal ortamdaki yarışlarda küçük kazalarda yaşandı. Tüm kategorilerde birinci olan sporculara bin lira, ikinciye 750 lira, üçüncüye 500 lira, dördüncüye 400 lira, beşinciye de 300 lira belediye tarafından ödül verildi.
Bisiklet sporuna gönül veren Gazetemiz Genel Koordinatörü Erhan Kayhan da, Yozgat’ta gelişmekte olan bisiklet sporunun Dağ Bisikleti yarışları ile desteklenmesinin çok güzel bir olay olduğunu ifade etti. Geçen yıl ilk yapılan yarışların bu sene kapsamanın genişletilerek uluslararası bir düzeye getirilmesinin de Yozgat için taktir verici bir olay olduğuna değinen Kayhan, ‘’Dağ Bisikleti yarışlarının ilk gününe bizzat katıldım, bende bisikletçiler ile birlikte şehir turu attım. İkinci gün ise yarışları izledim. Bu yarışlar Yozgat’ın tanıtımı için güzel bir etkinlik olmasının yanı sıra Yozgat’ta bisiklet sporunun gelişmesine de büyük katkı sağlıyor. Bu tip yarışların önümüzdeki yıllarda da tekrar edilecek ve kapsamının giderek genişletilecek olması beni son derece mutlu ediyor’’ şeklinde görüş bildirdi.

AKPINAR VE ARSLAN’DAN DESTEK

Yozgat Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Dağ Bisikleti yarışlarına Yozgat İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar ve Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’dan büyük destek geldi. 

Yozgat İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar geçen yıl olduğu gibi bu yılda Dağ Bisiklet yarışlarının en büyük destekçisiydi. Kendi bisikleti ile ilk gün yapılan şehir turuna ve dün yapılan yarışlara bizzat katılan Emniyet Müdürü Akpınar, performansı ile de gençlere taş çıkardı. Kendisinin bisiklet tutkunu olduğunu dile getiren Akpınar, ‘’Bisiklet sürmesini çok seviyorum. Yozgat’ta dağ bisiklet yarışlarının yapılmasını da şahsım adına çok güzel bir olay olarak görüyor ve destekliyorum. Geçen yıl yapılan yarışlarda olduğu gibi bu yılda kendi bisikletim ile katıldım. Bisiklet sporu çok güzel bir spor ve Yozgat’ta desteklenmesi gereken bir branş ben İl Emniyet Müdürü olarak bu sporu destekliyorum. Nitekim geçen yıl yapılan yarılara katıldım. Ayrıca yıl içerisinde basın mensupları ve kendi personelim ile birlikte de bir etkinlik düzenledim. Hep beraber bisikletlerimizi aldık ve Yerköy’e kadar pedal çevirdik. Bu tip etkinlikleri fırsat buldukça da yapacağız’’ dedi. 

Geçen yıl Yozgat’ta Bisiklet Federasyonu ile birlikte ilkini gerçekleştirdikleri Dağ Bisikleti yarışlarının her geçen yıl daha da geniş kapsamlı hale getirmeye çalıştıklarını söyleyen Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ise, ‘’Yozgat’ta bisiklet branşını yaymaya çalışıyoruz. Belediyemiz bünyesinde bir bisiklet kulübümüz var. Ayrıca bazı arkadaşlarda kendilerinin oluşturduğu bir bisiklet kulübü var. Biz Yozgat Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarda bisiklet yolları oluşturmaya çalışıyoruz. Bisiklet sporu ile uğraşan arkadaşlarımızın da destekçisiyiz. Bu sporu sevdirmek adına geçen yıl ilkini yaptığımız yarışların kapsamını bu sene biraz daha genişlettik ve uluslararası bir düzeye taşıdık. Bu yarışlarımız her geçen yıl biraz daha geniş kapsamlı şekilde devam edecektir’’ diye konuştu. 



Bisiklet yarışlarının ilk gününde İl Emniyet Müdürü Saik Akpınar ve Belediye Başkanı Kazım Arslan, birlikte bisikletlerle şehir turu atarken, yarışların ikinci gününde ise yine Emniyet Müdürü Saim Akpınar, yarışmacılar ile birlikte çamlık milli parkında bisiklet sürdü. 

Editör: TE Bilişim