Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’nden yapılan açıklamada, Malazgirt Zaferi’nin 943’üncü yıldönümü nedeniyle 25-27 Ağustos tarihlerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın imza atacağı bir dizi etkinliklerin düzenleneceği bildirildi.

Etkinlikler kapsamında 1071 genç tarihçinin katılacağı Tarih Çalıştayı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın öncülüğünde hayata geçiriliyor. Program, ilk kez yapılacak olan ve 1071 genç tarihçinin katılacağı Tarih Çalıştayı ile başlayacak. Bu Kapsamda Yozgat’tan da İl Merkezi, Sorgun, Çekerek, Boğazlıyan ve  Çandır’dan 13 öğretmen Malazgirt’e uğurlandığı belirtildi.

Öğretmenler ve Genç tarihçiler yerinde farklı bir bakış akışı ile Malazgirt’te edindikleri bilgi ve enerji ile okullarda öğrencilere katkı sağlayacakları. Mazisine saygılı ve geleceğine azimle bakan bir gençlik için katkı sağlayacakları ifade edildi.

Tarih bilincinin aşılanması ve gençlerin kültürel miraslarına sahip çıkabilmeleri amacıyla hazırlanan Çalıştay’a her ilden 13 gencin katılacakğı dile getirilen açıklamada, ‘’Çalıştay oturumları, Muş Alparslan Üniversitesi Konferans Salonu’nda başladı.  Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu arasında gençlerin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak amacıyla protokol imzalandı. Protokol kapsamında ilk uygulama, Malazgirt’te gerçekleştirilecek. Üniversitelerden 40’ın üstünde Akademisyen sunum yaptı. Gençlik ve Spor Bakanlığı 3 gün boyunca yoğun bir programla Malazgirt Meydan muharebesini her yönüyle gündeme taşıdı’’ denildi.

Editör: TE Bilişim