KYK sonuçları açıklamadığı için özel yurtlara da yazılamayan öğrencilerin nerede kalacakları sorun oluşturuyor. Bir çok öğrenci memleketinden çıkıp yüzlerce kilometre yere giderken “nerede kalacağım” sorunuyla karşı karşıya kaldı. Van’dan Ankara’ya gelen Mehmet Kılıç isimli öğrenci, “KYK yurt yerleştirme sonuçlarını açıklamadı.

Ben de sınav için geldim, şuanda kalacak yerim yok. Yurt açıklanmadığı için özel yurtla da anlaşma yapamıyoruz. Çünkü özel yurtlar da yıllık anlaşma yapıyor. Ne yapacağımız şaşırdık. KYK Genel Müdürü’nün herhalde üniversite de okuyan bir çocuğu yok. Yine Gençlik ve Spor Bakanımızın da böyle bir sorun yaşamıyor. Ama bugün binlerce öğrenci KYK’ın yurt sonucunu açıklamasını bekliyor. Bir tuşa basmak o kadar zor mu? Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’undan, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan üniversite öğrencileri olarak yardım bekliyoruz. Şuanda kalacak yerimiz yok” dedi.
Kırıkkale’den Muğla’ya giden Ayşe Demir ise, “Yurt sonuçları açıklanmadı. Kırıkkale’den Muğla’ya gidiyorum. Orada nerede kalacağım belli değil. KYK’ya müracaat ettim, sonuç açıklanmadı. Sonuç açıklanmadığı için de özel yurtlara müracaat edemiyorum. Sonuç açıklanmış olsaydı, herkes başının çaresine bakardı. Yurt çıkmışsa yurda yazılır, çıkmamışsa kendisine uygun bir özel yurda kaydolurdu” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim