Kayaalp iftar yemeğinde dünya şampiyonluğunu bir kez daha kazanmak istediğini ve olimpiyat şampiyonu olacağına inandığını belirterek iddialı konuştu.
Meşhur Desti Kebapçısındaki iftar yemeğine, Rıza Kayaalp, basın mensuplarının yanı sıra Kayaalp’in Yozgat’tan güreşçi arkadaşları ile Milli takımdan güreşçi bazı arkadaşları da katıldı. iftar öncesi ve sonrasında basın mensupları ile sohbet eden Rıza Kayaalp, iftar yemeği sırasında desti kebabını kırarken ise Özbekistan’da yeniden dünya şampiyonu, Brezilya’da ise olimpiyat şampiyonluğunu kazanmayı ve Türki Bayrağımızı dalgalandırıp, İstiklal marşımızı okutup, Yozgat’ın adını da bir kez daha tüm dünyaya duyurma vaadinde bulundu.
İftar yemeği sonrasında bir açıklama yapan Kayaalp, güreş hayatına Yozgat Güreş Eğitim Merkezi’nde başladığını, uzun yıllar Yozgat Güreş Eğitim Merkezi bünyesinde güreştikten sonra yıldızının parladığını söyledi. Eylül ayında Özbekistan'da yapılacak Dünya Şampiyonası için hazırlıklarının devam ettiğini belirten Kayaalp, güreş sporunun yoğun çalışma temposu gerektirdiğini ifade etti. Geçen ay Elmadağ’da ilk etap kamplarını yaptıklarını, ikinci etap kampı ise Bolu Aladağ’da gerçekleştirdiklerini anlatan Kayaalp, ‘’Bolu Aladağ’da yapılan kampımız sona erdi ve bende kamp arasını fırsat bilerek memleketim Yozgat’a geldim. Yozgat’ta görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcilerinin yapmış olduğu haberlerle benim üzerimde emekleri var. Ramazan ayını da fırsat bilerek burada görev yapan basın mensupları ile akşam iftar yemeğinde bir araya gelerek sohbet edip iftarı birlikte geçirmek istedim’’ dedi.
Yozgat Güreş Eğitim Merkezi’nden ayrıldıktan sonra dört defa Avrupa şampiyonu, bir defa dünya şampiyonu ve olimpiyat üçüncülüğünün bulunduğunu hatırlatan Kayaalp, ‘’Üç yıl üst üste, bir yıl aradan sonra bir tane daha olmak üzere toplam 4 Avrupa Şampiyonluğum, 1 Dünya Şampiyonluğum ve birde Olimpiyat Üçüncülüğüm var. 14-15 Eylül tarihlerinde Özbekistan’da yapılacak olan Dünya Şampiyonasında da bir kez daha Dünya Şampiyonu olmak istiyorum. Amacım İstiklal Marşımızı bir kez daha burada okutmak ve ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmek. Bu benim için en büyük gurur’’ diye konuştu. 2016 yılında Rio’da yapılacak olan Olimpiyat Oyunlarında Olimpiyat şampiyon olmak için elinden geleni yapacağının altını çizen Kayaalp, ‘’Bir sporcunun en büyük hayali ve hedefi Olimpiyat Oyunlarında altın madalya kazanmak. Ben Avrupa ve Dünya şampiyonluğunu tattım. Şimdiki hedefim ise olimpiyat şampiyonluğu. Ben buradan olimpiyatlarda altın madalya alacağıma söz veriyorum. Bir yandan Avrupa ve Dünya şampiyonasına hazırlanırken bir yandan da Olimpiyatlara da hazırlanıyorum. Olimpiyat oyunlarına 2 yıl gibi bir zaman olmasına rağmen şimdiden hazırlıklarına başladım. İnşallah olimpiyatlarda da şampiyon olarak hedefime ulaşacağım’’ şeklinde görüş bildirdi.

Editör: TE Bilişim