Bozok Spor Salonu’nda Yozgat merkez ile birlikte 14 ilçeden katılımın gerçekleştiği seçmelerde başarılı olan sporcular belirlenerek bölge sınavına gönderilecekler.
Yozgat genelinde 183 güreşçinin katıldığı seçmelerde kendi kilolarında dereceye girecek olan 22 güreşi adayı 21-25 Mayıs tarihleri arasında Amasya’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına katılacaklar. Bu şampiyonada derece yapan 15 sporcu ise Yozgat Güreş Eğitim Merkezi’nin 2014-2015 sezonu sporcusu olabilecek.
Yozgat Güreş İl Temsilcisi Şakir Kahramanoğlu ‘’Bu sezon için yaptığımız seçme programlarına ilçelerimizden yoğun bir ilgi oldu. Özellikle sporcularımızın velileri de güreş seçmelerine ilgi gösteriyor. Güreş seçmelerimizi gerçekleştiriyoruz burada başarılı olan sporcularımızı Amasya’da ki Türkiye Şampiyonasına götüreceğiz. Yozgat Güreş Eğitim Merkezi ise bu yıl 15 sporcunun kaydını yapacaktır. Ben Yozgat Güreş Eğitim Merkezi’nin yine yeni pehlivanlar çıkaracağına inanıyorum’’ dedi.
Daha önce ilçelerde yaptıkları seçmeler sonrasında belirledikleri güreşçi adaylarını Yozgat’a davet ettiklerini belirten Kahramanoğlu, ‘’Burada il seçmesini yaptık. Kendi ilçelerinde başarılı olan ve il seçmesine katılmaya hak kazanan 183 güreşçi adayımız Bozok Spor Salonu’nda kıyasıya mücadele ettiler. Burada kendi kilolarında dereceye giren güreşçi adaylarımız Amasya’da gerçekleştirilecek olan Güreş Eğitim Merkezilerine güreşçi alma sınavına tabi tutulacaklar. Burada diğer illerden gelen güreşçiler ile karşılaşacak olan güreşçi adaylarımız dereceye girmeleri durumunda Güreş Eğitim Merkezine kayıt yaptırabileceklerdir. Güreşçi adayları arasında gelecek vadeden isimlerde bulunuyor. Bu isimleri Yozgat Güreş Eğitim Merkezine kazandırabilirsek yeni Rıza Kayaalp’ler, Celal Atikler çıkarabiliriz’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim