Geçtiğimiz haftalarda İstanbul’da düzenlenen Avrupa şampiyonasında 1. Müsabakada Romanyalı rakibini 7 saniyede yenen Ali Kaptan, ikinci müsabakada ise Afrikalı rakibini yenerek final müsabakasına çıktı. Burada rakibini yenmesine karşılık müsabaka hakemlerinin yanlı tavırları ve Ali Kaptan’a verdikleri cezalar neticesinde Ali Kaptan’ın hakemler tarafından müsabakayı kaybettiği kararı verildi. Turnuvada ikinci olan Ali Kaptan Avrupa şampiyonasının en performanslı sporcusu seçilerek plaket ile ödüllendirildi. 
Ali Kaptan, Türkiye’yi ve özellikle Yozgat’ı temsilen katıldığı turnuvada haksızlığa uğradığını ve turnuvayı ikinci olarak tamamlamak zorunda kaldığını söyledi. Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın ve yardımcılarının desteği ile katıldığı turnuvadan şampiyon olarak dönemediği için üzgün olduğunu dile getiren Kaptan, ‘’Şampiyonada en performanslı sporcusu seçildim ve plaket aldım. Aldığım bu plaketi Belediye Başkanımız Kazım Arslan ve yardımcılarına hediye ettim. Turnuvada Türkiye tarihinde bir ilke imza atarak bir müsabakada rakibini 7 saniyede yenen ilk sporcu unvanını aldım’’ dedi. 
ALTIN KEMER YARIŞMASI YOZGAT’A OLACAK
Türkiye Kyokushin Karate Federasyonu tarafından özel gala olarak Altın Kemer karate şampiyonası düzenlemeyi planlıyor. 
Yozgat Belediyesi’nin destekleri ile gerçekleştirilecek olan turnuva 5 kategoride yapılacak. Yozgat’ta düzenlenecek olan bu özel Altın Kemer Galasına ağır sıklette katılacağını dile getiren Ali Kaptan, ‘’Yozgat Belediyesi adına bu turnuvaya katılacağım. Alın kemeri rakibimi yenerek alacağıma inanıyorum. Bunun için de Yozgat halkına söz veriyorum’’ diye konuştu. 
50 ŞAMPİYONA TEK 
BAŞINA KARŞI KOYACAK
Kyokushin Karate dalında Türkiye şampiyonu olan 50 sporcuyu Yozgat’a davet etmeyi planladığını dile getiren Kaptan, şöyle konuştu; ‘’Hepsiyle aynı gün tek tek dövüşeceğim. Bu Türkiye tarihinde bir ilk ve ben bu rekoru kıracağım. Kendime güveniyorum. Aynı zamanda bu 50 şampiyon ile Yozgat’ta karşılaşarak Yozgat halkına da görsel bir şölen sunmayı amaçlıyorum.’’
GUİNNESS REKORU 
KIRACAK
Avrupa şampiyonu Ali Kaptan, Yozgat’a Guinness Rekorlar Kitabı temsilcilerini davet ederek Guinness rekoru kıracağını iddia etti. Bu güne kadar dünyada dövüş dalında yapılmamış büyük bir rekora imza atmayı planladığının altını çizen Kaptan, ‘’Yozgat’ın adını Guinness Rekorlar Kitabına da taşıyacağını savundu. 

Editör: TE Bilişim