Son iki haftada önce deplasmanda Anadolu Üniversitesini, ardından dan geçen hafta sonu konuk ettiği Rize Gençlikspor’u farklı şekilde yenerek bir çıkış yakalayan Yozgat Bozokspor, bu çıkışını önceki gün deplasmanda karşılaştığı ligin güçlü ekiplerinden Sakarya Büyükşehir Belediyespor karşısında da sürdürmek istiyordu. Yozgat Bozokspor’a evdeki hesap çarşıya uymayınca güçlü rakibi karşısında bir sayı farkla 41-40’lık skor ile mağlup olarak zirve yarışında ağır bir yara daha almış oldu. 
KALE SIKINTI  VERİYOR

Yozgat Bozokspor’un güçlü rakibi Sakarya Büyükşehir Belediyespor karşısında aldığı mağlubiyetin en büyük etkenlerinden birisi de kalesinde yaşadığı sıkıntı. Güçlü rakibi karşısında iyi mücadele etmesine karşılık, kalecilerin bariz hataları nedeniyle takım maç içerisinde de büyük sıkıntılar yaşadı. Yozgat Bozokspor’un bu güne kadar oynayıp ta yenildiği önemli müsabakalara bakıldığı zaman da kalecilerin faktörünün mağlubiyette çok büyük etken olduğu gözlemleniyor. Yozgat Bozokspor yönetimi biran önce kaleci sorununa el atmalı ve eğer hedefe ulaşmak Süper Lig-‘i görmek istiyorsa biran önce iyi bir kaleci ile anlaşması gerekiyor. 
BEKLEMEDİĞİMİZ BİR MAĞLUBİYET
Yozgat Bozokspor Antrenörü Adem Kızılay, hafta başından buyana çok iyi hazırlandıkları Sakarya Büyükşehir Belediyespor karşısında hiç beklemedikleri bir mağlubiyet aldıklarını söyledi. Sakarya Büyükşehir Belediyespor karşısında deplasmanda oynamalarına karşılık iyi bir mücadele olduğunu ve kazanmaya çok yakın olduklarını dile getiren genç çalıştırıcı, ‘’Ancak iyi oynamamıza karşılık bazı bireysel hatalardan dolayı müsabakayı bir sayı farkla mağlup olarak kapatmak zorunda kaldık.

Bu maçı unutup artık bu hafta sonu konuk edeceğimiz lider Aziziye Belediyesi Termalspor müsabakasına yoğunlaşmamız gerekiyor. Sakarya Büyükşehir Belediyespor karşısında aldığımız mağlubiyete karşılık ligde halen dördüncü sıradaki yerimizi koruyoruz. Bu hafta sonu da belki Play-Off’lara kalmamızı doğrudan etkileyecek çok önemli bir müsabakaya çıkıyoruz. Ligin zirvesinde yer alan Aziziye Belediyesi Termalspor’u konuk edeceğiz. Bu müsabaka bizim için çok önemli ne olursa olsun güçlü rakibimiz Aziziye Belediyesi Termalspor’u Yozgat’tan eli boş göndermemiz gerekiyor. Play-Off yolundaki en önemli maçlarımızın başında bu müsabaka geliyor. Bu müsabakada taraftarımızın da yoğun desteğine ihtiyacımız var’’ dedi.

Editör: TE Bilişim