Sporcular, kablolu su kayağı ile gösterilerde bulunurken, izleyenleri heyecanlandırdı. Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, gençleri spora yönlendirmek amacıyla Spor Vadisi Göleti’nde tesis kurulduğunu hatırlattı. Vali Yurtnaç, Milli takım sporcularının katılımıyla, kablolu su kayağı gösterisini büyük bir heyecanla izlediklerini söyledi. Vali Yurtnaç, ‘’Artık çevre illerimizden ziyaretçi ve sporcularımız hafta sonlarını Yozgat’ta geçirecekler. Amacımız Yozgat’ta hayat standardını daha da artırarak, yaşanılabilir şehirler sıralamasında Yozgat’ı daha iyi bir yere taşımaktır. 2018 yılında kablolu su kayağı projesini Çekerek barajında da yapmayı planlıyoruz’’ dedi.
Bu sene içerisinde kablolu su kayağı tesisini yaptıklarını kaydeden Vali Yurtnaç, ‘’Türkiye’nin 9uncu büyük barajı olan Çekerek Barajı’nı ben Yozgat’ın denizi olarak adlandırıyorum. Önümüzdeki sene Çekerek’te de bozkırın ortasında su sporları nasıl yapılıyormuş, çeşitli sosyal tesisler nasıl yapılıyormuş Yozgat’taki hayat kalitesini artırarak herkese göstereceğiz” diye konuştu.
Vali Yurtnaç, Spor Vadisi’ne kurulan kablolu su kayağı tesisin ilerleyen dönemlerde Türkiye ve Dünya Şampiyonalarına ev sahipliği yapabileceğinin de altını çizdi. 
Türkiye’de son zamanlarda yaygınlaşmakta olan kablolu su kayağı sporunu Yozgat’a kazandırdıklarını ifade eden İl Özel İdaresi Spor Koordinatörü Birol Yılmaz ise, “Tüm gençlerimizi tesisimize bekliyoruz, yüzmeyi bilen herkes bu tesisten faydalanabilir. Dünya ve Avrupa Şampiyonası gibi çeşitli faaliyetlere sporcu hazırlayacağız. Önümüzdeki yıllarda Yozgat’ta su sporlarını yapan gençler ve şampiyonlar çıkacak. Bozkırı tüm dünyaya tanıtacağız” ifadelerini kullandı. 
İzmit’te 9 yıldır su kayağı sporu ile uğraştığını dile getiren Abdullah Doğuer isimli sporcu da “Buraya gösteri için geldik. Yozgat’a çok güzel bir tesis yapmışlar. Uluslararası düzeyde şampiyonalar düzenlenebilecek bir tesis olmuş. Bu tesiste ilerleyen zamanlarda iyi sporcuların yetişeceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.
 

Editör: TE Bilişim