Pazar günü oynanan karşılaşmada şampiyonluk yolunda var olma mücadelesi veren Yeni Altındağ Belediyespor oyuncuları bu müsabakaya çok iyi konsantre olmuş hırslarını ve isteklerini sahaya yansıtırken, Yozgatspor 1959 FK oyuncuları ise sanki müsabakanın öneminden habersiz, kazansakta olur, kaybetsek te olur mantığı ile sahaya çıkmış. Müsabaka 1-1 iken hatta kırmızı siyahlı ekip 2-1 geriye düşmüşken bile ileride çoğalmayı başaramamış, doğru düzgün atak dahi geliştirememiştir. İstekli olan taraf üç puanı hanesine yazdırıp yoluna devam etmiştir.

Bu müsabakayı değerlendiren spor otoriterlerinin bazıları takımın iyi oynadığını savunuyor. Ama büyük bir çoğunluğu iyi oynayan takımın Yeni Altında Belediyespor olduğu yönünde birleşiyor. 
Kırmızı siyahlı ekip iyi bir performans sergilemiş olsaydı, pozisyonlara girer rakip kalede tehlike yaratırdı. 

Ancak Yeni Altında Belediyespor’un attığı iki gol dışında Yozgatspor kalesinde yarattığı ve kaleci Aykut’un yüzde yüzlük golleri çıkardığı 3-4 pozisyon var. Ama kırmızı siyahlı ekibin ilk dakikalarda Semih Türe ile yakaladığı pozisyon dışında bu da gol olur denilen, yada Altındağ kalecisinin müthiş kurtarışları sonrasında atılamayan goller olmadı. Belki Altındağ Belediyespor kalecisi sezonun en rahat maçlarından bir tanesini çıkardı. Yozgatspor’un attığı golde ise Metin Kurt ceza sahasına orta şut karışımı bir top gönderiyor, Altında kalecisinin ayağı kayıyor yere düşünce meşin yuvarlak boş kaleye gidiyor. 

Yozgatspor Altındağ karşısında iyi oynamadı. Aslına bakarsanız ligde kazandığı bir çok karşılaşmada da iyi oynamadı ama kazanmasını bildi. 
Spor basını olarak bizler takımın neresinde eksiklerin olduğunu, nasıl sıkıntılara gebe olduğunu sezonun ilk haftasından buyana biliyorduk. Ancak takım bir hava yakalamış, galibiyet serileri var diye bir çok şeyi gündeme taşımadık. 

Ancak Yozgatspor 1959 FK’nın ligdeki birebir rakipleri olan Nevşehirspor, Kırıkkalespor ve Yeni Altında Belediyespor müsabakalarına baktığımız zaman böylesine zor maçlarda performansı hep kötü olurken, bu üç önemli müsabakasın ikisini de kaybetmiştir. Kazandığı Kırıkkalespor müsabakasında da zorlanmıştır. 
Takıma ‘Atı alan Üsküdarı geçmeden’ hemen bazı önlemlerin alınması gerekiyor. 

Takım iyi oynamıyor diyorsunuz ama nasıl maç kazanıyor diye herkesin aklına bir soru gelebilir. Ancak kırmızı siyahlı ekibin kazandığı müsabakalara bakıldığı zaman hepsinin ligin alt sıralarında şampiyonluk ile uzaktan yakından ilgisi olmayan takımlar olduğu görülebilir. Önemli müsabakalarda ise puan kayıpları ile karşı karşıya kalınıyor.
Yeni Altındağ Belediyespor müsabakasının telafisi elbette ki vardır. Ancak şimdiden önlem alınmazsa bundan sonra kaybedilecek olan puanların telafisi yoktur. 

Şimdiye kadar izlediğimiz Yozgatspor’un orta sahasında ve forvet hattında ciddi sıkıntılarının olduğunu gözlemliyoruz. Orta sahada Metin Kurt oyundan çıktığında yada rakip takım Metin Kurt için önlem aldığı zaman bütün ataklar duruyor. Bu takım sadece bir oyuncunun üzerinden galibiyete gitmemelidir. Hem forvet hattına, hem de orta sahaya ilgililerin biran önce önlem alması gerekir. 

Altında Belediyespor karşısındaki oyunu bu hafta sonu çıkacağı Çankırı müsabakasında da sahaya yansıtırsa bu maçtan da kırmızı siyahlı ekip hüsran ile ayrılır.
Takıma özellikle teknik heyetin biran önce el atması gerekiyor. Bu iş sadece Metin Kurt ile olmuyor. Diğer oyuncuların da Metin Kurt’a yardımcı olması gerekiyor.

Editör: TE Bilişim