Bozokspor, SHÇEKspor, Bişekspor, Yozgat Çamlıkspor, Yenifakılı Gençlikspor, Saraykentspor, Boğazlıyan Sağlıkspor, Çekerek Gençlerbirliği, Yerköyspor, Çandırspor takımlarının mücadele edeceği İkinci Amatör Küme Futbol Ligi’nde A Grubunda Bozokspor, SHÇEKspor, Bişekspor, Yozgat Çamlıkspor, Yenifakılı Gençlikspor yer alırken, B Grubunda ise Saraykentspor, Boğazlıyan Sağlıkspor, Çekerek Gençlerbirliği, Yerköyspor, Çandırspor takımları yer aldı.
Çift devreli lig usulüne göre oynanacak olan İkinci Amatör Kümede geçen yıllara nazaran bu yıl üst lige çıkacak olan takım sayısında artışa gidildi. Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun aldığı karar doğrultusunda geçen yıllarda iki takım birinci amatör kümeye yükselirken, bu yıl dört takım Birinci Amatör Küme Futbol Ligi’ne yükselecek. Sezon sonunda her iki grupta da ilk ikiye giren takımlar bir üst lige yükselmiş olacak. Birinci Amatör Kümede daha fazla müsabakaların oynanması ve lig kalitesinin daha da artması amacıyla yapılan bu uygulama kulüpler tarafından da beğeniyle karşılandı.
Öte yandan İkinci Amatör Küme Futbol Ligi’ne katılmak isteyen takımların en kısa sürede tüm işlemlerini tamamlayıp Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna müracaat etmeleri gerektiği aksi taktirde bu yılki lige katılamayacakları bildirildi.

Editör: TE Bilişim