10 takımın mücadele edeceği Yozgat İkinci Amatör Küme Futbol Lig’inin 7 Mayıs tarihinde başlaması planlanıyor. İki grup halinde oynanacak olan müsabakalarda Birinci Amatör Kümeye çıkacak olan takım sayısı federasyon tarafından onaylanacak olan lig statüsü sonrasında netlik kazanacak. 
Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyon’unda yapılan toplantı öncesinde bir konuşma yapan ASKF Başkanı Hakan Bektaş, Yozgat Amatör Spor camiasından faaliyet gösteren, faal olan ve emek sarf eden bütün kulüplere teşekkür etti. Özellikle gençlerin en azından sporla uğraşmasına faal kulüplerin büyük destek olduğunu dile getiren Bektaş, ‘’Takımlarımız gençlerimizin spora yönelmesinde en büyük katkıları sağlıyor. Bu sene Bölgesel Amatör Lig olsun, Bayanlar ligimiz olsun, Birinci Amatör Küme Futbol Lig’imiz olsun, alt kategorilerimiz olsun bir mücadele içerisinde olduk. Bu mücadelede de maalesef yaptığımız, harcadığımız bütün eforlar birkaç kuralla emeklerin boşa gitmesine sebebiyet vermekte. Bunun için hiç kimsenin birbirinden farkı yok bu il sınırları içerisindeki bütün takımlar bizim canımız ciğerimiz. Birbirimize sahip çıkmamız gerekiyor. Güzel işler yapmak için birliktelik ve beraberlik gerekiyor. Birliktelik ve beraberlik olmayınca, farklı şekilde davranılınca bu topyeküne yansıyor. Bu gün bizin en üstteki takımımız yanı Yozgatspor üçüncü ligde olsa bu gün iki tane takımımız BAL’da oynayacaktı. İki takımımız BAL’a çıktığı zaman, baktığımızda diğer yatırım yapan takımlarımız da daha üst bir takım kurmak için mücadele edecekti. Oysa bu gün başladığımız yerdeyiz. Bunu herkesin geniş bir çerçevede değerlendirmesi lazım. Hep beraber el birliği yapıp bu Yozgat’taki futbolu, sporu nasıl geliştiririz bunun için çok fazla istişare etmemiz gerekiyor. Çünkü taşlar bir üste çıkmayınca hep yerimizde sayıyoruz, bu da Yozgat sporuna hep zarar veriyor. Onun için birlik beraberliğimizi bozmayalım, saha içerisinde olan, saha içerisinde kalsın, oynanan 90 dakikada kalsın, 90 dakika sonrasında tekrar abi kardeş olalım’’ dedi. 
ASKF Başkanı Hakan Bektaş’ın konuşmasının ardından ligde mücadele edecek olan 10 takımın oynayacakları gruplar kura ile belirlendi. 
Buna göre A grubunda Yerköyspor, Boğazlıyan Sağlıkspor, Yozgat Belediyespor, Sarayspor ve Yozgat Esnafspor yer alırken, B grubunda ise Sorgungücü, Saraykentspor, Bozokspor, Bişekspor ve Bakıcılar Lökspor mücadele edecek. 

Editör: TE Bilişim