Boğazlıyan Şekerspor hazırlık maçında karşılaştığı Sarıkaya Belediyespor müsabakası sonrası Antrenör Doğan Ayyıldız’ın verdiği 1 günlük iznin ardından tesislerde toplanarak hafta sonu ligin ilk maçında karşılaşacağı ezeli rakibi İl Özel İdarespor maçının hazırlıklarına start verdi.
Boğazlıyan Şekerspor Antrenörü Doğan Ayyıldız hem Sarıkaya Belediyespor ile oynanan hazırlık maçını hem de ligin ilk haftasında karşılaşacakları ezeli rakipleri İl Özel İdarespor maçını değerlendirdi.
Yeşil-sarılı takımın Antrenörü Ayyıldız, Sarıkaya Belediyespor ile oynadıkları hazırlık maçının hem lig adına hem de İl Özel İdarespor maçına ölçü olmadığını ligin havasının her zaman çok değişlik olduğunu o nedenle hafta sonuna kadar İl Özel İdarespor karşılaşmasına hem kafa olarak hem de takım olarak en iyi şekilde hazırlanacaklarını dile getirdi. Ayyıldız, ‘’Sarıkaya Belediyespor’u hazırlık karşılaşmasında 7-2 yendik. Bu farklı skor beni ilgilendirmiyor benim asıl amacım yeni transferleri takım arkadaşlarıyla kaynaştırmak hem de genç oyuncularımın aramıza yeni katılan arkadaşlarımızın performanslarını görmekti. Sarıkaya Belediyespor ile oynadığımız hazırlık maçı bizim için sezon öncesi eksiklerimizi görmemiz açısından çok iyi oldu. Yapacağımız antrenmanlarda İl Özel İdarespor maçına kadar bu eksikliklerimizi kapatmaya ve İl Özel İdarespor maçında sahaya yansıtacağımız oyun şablonunu ortaya çıkarmaya çalışacağız’’ dedi.

DERBİ ATMOSFERİ FARKLI OLUR

Derbi atmosferlerinin her zaman sporun hangi kategorisinde olursanız olun farklı olduğunu vurgulayan Ayyıldız, ‘’Ligin ilk karşılaşmasında sahamızda yıllardır ezeli bir rekabetimiz olan her maçımız derbi havasında geçen İl Özel İdarespor ile karşı karşıya geleceğiz. Hafta sonu yine karşılaşmanın derbi havasında geçeceği gibi büyük heyecana sahne olacağı yeri geldiğinde stresin tavan yapacağı bir karşılaşma olacak. O nedenle bu karşılaşmaya takım halinde vücut ve kondisyon olarak hazırlandığınız gibi diğer önemli faktör olan kafa yapısı olarak ta en iyi şekilde hazırlanmak zorundasınız. Zaten kafa olarak ta hazırlanırsanız maça da 1-0 önde başlarsınız. Benim elimde şuanda bol alternatifli bir kadrom var. Şuanda hiçbir oyuncunun forması garanti değil takım içerisinde müthiş bir forma rekabeti var. Antrenmandaki çift kale maçlarımız bile lig maçlarını aratmayacak derece de kıran kırana geçiyor. Buda beni mutlu ediyor sezon öncesi İl Özel İdarespor maçını kazanarak lige galibiyetle başlayacağımıza inanıyorum taraftarlarımız bu karşılaşmada sahada çok daha iyi bir Boğazlıyan Şekerspor izleyecekler’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim