Çandır Belediyesi tarafından spor tesisleri yaptırılmak üzere tahsis edilen alana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 500 kişilik portatif tribün ve soyunma odaları yaptırıldı. Sahanın devir işlemleri yapılmadan belediyeden emekli olan çalışanlar tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle açtıkları davayı kazandı, başlatılan icra takibiyle belediye bünyesinde bulunan futbol sahasına el konuldu. Bu nedenle hiç bir tasarrufta bulunamayan sahanın zemini de yaptırılamadı.

Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Hakan Bektaş, Yozgat Futbol İl Temsilcisi Mehmet Karakoç, ASFK Temsilcisi İbrahim Zeki, Çandır ilçesindeki futbol sahasının mevcut zemini üzerinde futbol oynanıp, onanmayacağını yerinde inceledi. Saha zemininde herhangi bir işlem yapılmadan futbol müsabakalarının oynanmasının mümkün olmadığına karar verildi. Bu nedenle bu sezon Yozgat Amatör Küme Süper Birinci Futbol Lig'inde mücadele verecek olan Çandırspor'un lig maçlarını Boğazlıyan ilçesi Uzunlu Beldesi futbol sahasında oynayacağı kaydedildi.

Bu arada, Çandır ilçesindeki futbol sahası sorununun giderilmesi noktasında çalışmalara başlanıldı. Belediye ve Kaymakamlık mevcut saha üzerindeki haciz işleminin kaldırılması konusunda hak sahipleriyle görüşmeler yaparken, alternatif yeni bir alanın bulunup, Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü'ne tahsisle birlikte saha yapılmak üzere devredileceği öğrenildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ise, saha yapımı için yer tahsisinin yapılamaması nedeniyle yatırım programına Çandır Spor Tesislerinin dahil edilmediğini bildirdi.

Editör: TE Bilişim