Araştırma ve Uygulama Hastanesi yemekhanesinde düzenlenen kutlama programına Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Selda Seçkin, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mesut Sipahi, Hastane Başmüdürü Cengiz Seyfikli, Hastane Başhemşiresi Feruze Karataş, doktorlar ve çok sayıda hemşire katıldı.
Hemşirelik Haftası nedeni ile düzenlenen kokteylde yaş pasta kesildi. Hemşirelerle tek tek sohbet edip günlerini kutlayan Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey hastanemizde görev yapan tüm hemşirelerin haftalarını kutlayarak günün anısına karanfil hediye etti. 
Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey yaptığı konuşmasında, insanın iyi niyetle yaptığı her iş ve her mesleğin kutsal olduğunu ancak, bunlar arasında doğrudan doğruya konusu insan ve insana hizmet olan mesleklerin diğerlerine göre çok daha önemli olduğunu belirterek; “Yaşayan varlıklar içerisinde hizmete en layık olan ve en makbul hizmetin yapılacağı varlık insandır. İnsanın ise zor zamanında yapılan hizmet çok daha önemlidir. Sizlerin yaptığı iş, insanların zor zamanlarında onlara yardımcı olmaktır.  İnsanın sağlık sorunu ve hastanede olduğu zamanı da zor zamanıdır. En çok ilgiye, sevgiye ve şefkate muhtaç olduğu zaman da o zamandır.  Dolaysıyla sizin yaptığınız hizmet çok kutsal bir hizmettir” dedi.  
Hemşirelerin doktordan sonra hayatımızı emanet edebileceğimiz en değerli ve güvenilir kişiler olduğunu ifaden eden Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey “Sağlık camiasında görev yapan doktorların, sağlık personelinin, hemşirelerin,  yardımcı sağlık personelinin yaptığı iş,  bireyin hayatını düşündüğümüzde diğer meslek gruplarından daha önemlidir. Bu duygularla hastanelerde bizi karşılayan ve değerli hissetmemize sebep olan acil durumlarda ilk müdahaleyi yapan tüm hemşirelerimizin hemşireler gününü kutluyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim