Kırşehir’de iki gün süren müsabakalarda Kayseri OSB ve İstanbul takımıyla eşleşen Yozgat temsilcisi İstiklal Anadolu Lisesi, grup müsabakalarının ilk maçını Kayseri OSB’ye karşı oynadı. İyi bir performans sergileyen İstiklal Anadolu Lisesi müsabaka hakeminin de etkisiyle bu maçı 
18-18 berabere tamamlarken, ikinci müsabakada ise İstanbul temsilcisini 29-14 gibi farklı bir skor ile yendi. Aldığı 3 puan ile grubu lider olarak tamamlarken, ikinci kademe müsabakalarında da Yozgat’ı temsil etmeye hak kazandı.
İstiklal Anadolu Lisesi Beden Eğitim Öğretmeni Cüneyt Yıldırım, dört yıllık emeğinin karşılığını Kırşehir’de düzenlenen grup müsabakalarında grup birinci olarak aldıklarını söyledi. Kırşehir’de çok güçlü rakiplerle karşılaştıklarını dile getiren Yıldırım, ‘’İlk müsabakada Kayseri OSB ile karşı karşıya geldik. Bu müsabakada son 30 saniyeye güçlü rakibimiz karşısında 18-16 önde girmesini başardık. Ancak bu dakikada hakem faktörü devreye girdi ve rakibimiz adım hatası yaparak gol atmalarına karşılık hakem golü verdi. Ardından da oyuncumuzun hiçbir müdahalesi olmamasına karşılık rakip takım lehine 7 metre atışı verince son 30 saniyeye 2 sayı önde girdiğimiz müsabakayı 18-18 berabere bitirmek durumunda kaldık. İkinci müsabakamızı ise İstanbul temsilcisi ile oynadık. Bu müsabakayı alacağımıza oyuncularım inandılar ve çok güzel bir performans sergileyen sporcularım maçı 15 sayı farkla 29-14 galip gelerek grup müsabakalarını lider bitirmesini bildik. Şimdi ikinci kademe müsabakalarına hazırlanacağız’’ dedi. 
Son üç yıldır Yozgat şampiyonu olarak grup müsabakalarına gittiklerini hatırlatan İstiklal Anadolu Lisesi Beden Eğitim Öğretmeni Cüneyt Yıldırım, ‘’Üç senedir Yozgat şampiyonu olmamıza karşılık grup müsabakalarında eleniyorduk. Ama dört yıllık bir emeğim var benim bu takıma. Dört yıldır birlikte müsabakalar çıkan, birlikte antrenman yapan, birlikte çalışan oyuncularım artık çok iyi bir duruma geldiler. Dört yıllık emeğimizin karşılığında da Kırşehir’de yapılan grup müsabakalarında çıkmayı başardık. Ben bu sene Yozgat’ta oynanan il birinciliği müsabakaları öncesinde kendimize hedefler belirledim.

Önceliğimiz Yozgat şampiyonu olmaktı, bunu rakiplerimizi yenerek başardık. İkinci hedefimiz Yozgat’ı temsil ettiğimiz birinci kademe grup müsabakalarında birinci olarak ikinci kademe müsabakalarına yükselmekti. Yaptığımız yoğun antrenman programı ve çalışmalar neticesinde Kayseri OSB Lisesi ve İstanbul takımının yer aldığı zorlu gruptan birinci olarak bir üst tura çıkma başarısını göstererek ikinci hedefimize de ulaşmış olduk. Şimdiki hedefimiz ikinci kademe müsabakalarında da gruptan çıkarak son 8 takım arasına kalmak. Bunu da başaracak güce sahibiz. İkinci tur müsabakaları için çok çalışacağız. Kırşehir’de gösterdiğimiz başarıyı burada da göstereceğiz. Ancak ikinci kademe müsabakalarında işimiz biraz daha zor olacak.

Çünkü bizim gibi grupların lider olarak tamamlayan takımlar ikinci kademe müsabakalarında mücadele edecekler. Çok zorlu geçeceğine inandığım ikinci kademe müsabakalarında da Yozgat’ı en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Bu müsabakalarda da rakiplerimiz yenim bir üst tura çıkmak istiyoruz. Bunun için önümüzde birkaç haftalık bir zaman var. Bu zaman dilimi içerisinde oyuncularım ile çok iyi hazırlanıp ikinci kademe grup müsabakalarında kiminle karşılaşırsak karşılaşalım yenmek istiyoruz. Dediğim gibi bunu başarabilecek güce sahibiz. Hedefimiz tabiki Türkiye şampiyonluğu ama bu hedefe ulaşmak için basamakları adım adım çıkmamız gerekiyor. İlk basamağı atlattık şimdi ikinci basamakta. Bu basamağı da geçersek önümüz açılır dişe düşünüyorum’’ şeklinde görüş bildirdi.

Editör: TE Bilişim