20 Temmuz tarihinde Yozgat’ta birinci dönem kamp çalışmalarına başlayan kırımızı siyahlı ekip yaklaşık 1 ay süren kamp dönemi boyunca güç depolamıştı. 21 Ağustos tarihinde Bolu’ya ikinci dönem kamp çalışmaları için giden Yozgatspor 1959 FK burada da teknik ve taktik ağırlıklı kamp çalışmalarının yanı sıra hazırlık müsabakaları da oynamıştı. 28 Ağustos tarihinde Bolu kampını tamamlayıp Yozgat’ta toplanan kırmızı siyahlı ekip ara vermeden Ziraat Türkiye Kupası ön eleme müsabakasında karşılaşacakları Yeşil Kırşehirspor maçı hazırlıklarına başladı. 
Kendi tesislerinde sürdürdükleri çalışmaları dün yaptıkları teknik ve taktik antrenman ile tamamlayarak kampa giren kırmızı siyahlı ekipte tek düşünce galibiyet. 
Bu sezon ilk kez resmi bir müsabakada taraftarları karşısına çıkacak olan Yozgatspor 1959 FK Yeşil Kırşehirspor karşısında iyi bir oyun ortaya koyup sahadan galibiyetle ayrılırken, taraftarlarını da mutlu etmek istiyor. 
Yozgatspor 1959 FK’da kart cezalısı İsmail İpek ile önceki gün yapılan antrenmanda sakatlanan defans oyuncusu Erkan Kestir dışında eksik bulunmuyor. 
Teknik direktör Tahir Çopur, 19-20 Eylül tarihlerinde başlayacak lige bu ara döneminde kupa maçlarının denk gelmesinin takım açısından çok iyi olduğunu söylerdi. Lige kadar büyük ihtimalle takımın genel yapısı oturup eksik bölgelere bir yada iki tane trasfer yaparak sezona gireceklerini dile getiren Çopur, ‘’Bu gün kupa maçında Yeşil Kırşehirspor ile oynayacağız. Hem şehrin hem taraftarlarımızın ben bu lig maçlarına kadar süreçte gidebildiğimiz yere kadar, bir iki tur atlama sevincini seyirciye yaşatmak istiyorum. Kupa maçlarımızda alacağımız iyi neticelerin hem enerji bakımından hem de sinerji bakımından lig maçlarına yansıyacağı kanısındayım’’ dedi. 
Kupa maçlarını kesinlikle önemsediklerine dikkat çeken kırmızı siyahlı ekibin teknik patronu Tahir Çopur, ‘’Bu oyuncuların vitrin meselesi, takımın ve şehrin sezona başlangıçla alakalı da çok iyi bir süreç olarak değerlendiriyoruz. Yani taraftarlarımız merak etmesin bu gün iyi bir görüntüyle tur atlayacağımızdan hiçbir şüphemiz yok. Bu gün Ziraat Türkiye Kupası ön elemesinde Yeşil Kırşehirspor’u saf dışı bıraktığımız zaman Cuma günü yeniden kuralar çekilecek. İnşallah bu gün turu geçersek Cuma günü Federasyonun fermiş olduğu karara göre büyük ihtimalle ikinci tur müsabakaları hafta içi olacak bu nedenle de takıma izin vermeyi planlamıyoruz. Lige kadar çalışmalarımız devam edecek’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim