Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bektaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri daveti üzerine kahvaltıya katılan Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun, burada yaptığı açıklamada sporun önemine değindi.

Coşkun şunları kaydetti:

“Spor insan hayatı için son derece önemli, özellikle günümüzde gençlerimizin sigara, alkol ve diğer kötü alışkanlarından uzak kalmalarını sağlıyor. Bu tür alışkanlıklar çocuk yaşta başlandığı için onların zamanlarını spor yaparak değerlendirmeleri kötü alışkanlıklardan uzak tutuyor. Yozgat’ta milli iradeyi milletvekili olarak temsil etmiş bir kişi olarak memleketimize vefa borcumuz var. Biz bunu sporda, eğitimde, kültürde, tarım ve hayvancılıkta kısacası her alanda ilimizin gelişmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bundan sonrada elimizden geldiğince bu desteklerimiz devam edecek.”

Yozgatspor’u yakından takip ettiğini kaydeden Coşkun, “ Yozgatspor’umuzu yakından takip ediyorum ve çok iyi gidiyor. Oynadığı karşılaşmalarda aldığı galibiyetler beni de çok mutlu ediyor. Bu takım birincilikte büyük kulüplerle oynadığı maçlarda deyim yerinde ise kök söktürmüştü. İnşallah Yozgatspor yine hak ettiği noktaya geleceğini ümit ediyorum. Spordaki bu gelişmeler şehrimizin ekonomik ve sosyal anlamda gelişmesine de önemli katkı sağlayacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yozgat ziyaretinde helikopter ile Bozok Stadyumuna indiğini ve yeni bir stadyum yapılması konusunda talimatlarının olduğunu hatırlatan Coşun,

“Sayın Cumhurbaşkanımız Yozgat’a geldiğinde helikopterle stadyuma inmiş ve şaşkınlığını Yozgat’a bu stadyum yakışmıyor diyerek yeni bir sahanın ilimize kazandırılmasının da işaretini de vermişti. Sayın Bakanımız Bekir Bozdağ ve milletvekillerimizin de davetiyle ilimize gelmesi planlanıyor. Böyle bir program yapılacak. Bu sevindirici bir durum. İnşallah en kısa süre de spor bakanımız bakan yardımcıları Yozgat’ımıza gelir ve stadyumu da görerek gerekli yatırımların yapılacağını ümit ediyorum. Kayseri’de benzer bir durum vardı. Şehir merkezindeki stadyumu AVM’ye dönüştürerek stadyumu başka bir yere yaptılar. Bizde de aynı planlama yapılabilir. Bu da tabi ki Sayın Bakanımızın talimatı ile gerçekleşecektir. Yozgat’ın hızlı bir şekilde gelişimini sürdürdüğünü söyleyen Coşkun,

“Yozgat hızlı bir şekilde gelişimini sürdürüyor ve kalkınmaya devam ediyor. Hızlı tren ve havaalanı projesinin hizmete girmesiyle sporda da önemli gelişmelerin alt yapısının tamamlanacağını düşünüyorum. İlimizle birlikte ilçelerimizdeki yaşanan gelişmeler inşallah ilimizin hak ettiği yere gelmesine vesile olacaktır. Ben her fırsatta ilimize gelerek bu gibi faaliyetlere katılıyorum. Ben bu katkıları yaparken yeniden milletvekili olurum düşüncesi içerisinde olmadım.

Zaten milletvekiliyim önemli olan insanların doğup büyüdüğü kente hizmet etmesidir. Tabiî ki büyüklerimiz ne takdir buyururlarsa biz onu yaparız. Ben sadece vefa borcumu ödemek için haftanın 3-5 gününde Yozgat’tayım. Yozgat bir aşk, bir sevdadır. Vatanımızın bağımsızlığı birliği geleceği için ilimizin varlığı son derece önemlidir. Sayın Bakanımızın çok etkili olduğu bu dönemi de iyi değerlendirmek gerekir. Savunma sanayide ve diğer alanlarda yatırımcıları ilimize çekmek için bu fırsatı da iyi değerlendirmek gerekir. Niyetimiz halis olduğu zaman inşallah hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim