18 Haziran tarihine kadar devam edecek olan müsabakalarda Samsun Gülizar Hasan Yılmazspor, Samsun İlkadım Belediyespor, Sinop İl Özel İdarespor ve Sinop Kız Spor Kulübü katıldı.
Müsabakaların ilk gününde Samsun Gülizar Hasan Yılmazspor ile Sinop Kız Spor Kulübü karşı karşıya gelirken, Sinop İl Özel İdarespor ile de Samsun İlkadım Belediyespor karşı karşıya geldi. Tek devreli lig usulüne göre oynanacak olan müsabakalarda grup birincileri bir üst tura yükselme hakkı kazanacak. 18 Haziran tarihine sona erecek olan müsabakalarda 80 dakika sonucunda müsabaka berabere bitmesi durumunda uzatmalara, uzatmaların berabere tamamlanması durumunda ise penaltı atışları sonucunda galip belirlenecek. Her müsabakada mutlaka bir takımın galip gelmesi gerekirken, en çok puanı alarak grubunu lider tamamlayan takım bir üst tura yükselme hakkı kazanacak.
Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Hakan Bektaş, U14 grup müsabakaları ve final müsabakasından sonra Türkiye Futbol Federasyonu tarafından organize edilen bir diğer Türkiye Şampiyonası olan genç kızlar Türkiye futbol gurup müsabakalarının Yozgat’a alındığını söyledi. 2013-2014 futbol sezonunun alt yapı faaliyetleri kapsamında Yozgat açısından çok önemli bir sezon olduğuna vurgu yapan Bektaş, ‘’Grup müsabakaları ilimizde yapıldı, Türkiye finali ilimizde yapıldı, son olarak ise genç kızlar Türkiye şampiyonası grup müsabakaları ilimizde yapılıyor. Bu müsabakalar bizlerin gelen takımlara göstermiş olduğumuz yakın alaka ve misafirperver davranışlarımız sonucunda oldu. Bunların meyvesini bu aldığımız grup müsabakaları ile almaya başladık’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim