Çalatlı Köyü mevkiinde bulunan Model Uçak Pistinde gerçekleştirilen yarışmaya 21 sporcu katıldı. Oldukça çekişmeli geçen yarışmalarda Fun Fly pilotları model uçaklarını uçururken bütün hünerlerini sergilemeye gayret gösterdiler. Yarışmalar sonrasında Melih Ulupınar birinci, Oğuzhan Koca ikinci, Kamil Yükselen ise üçüncü olurken, takım sıralamasında ise birinciliği Ankara Model Uçak Kulübü, ikinciliği Gökçen A., üçüncülüğü Bafra Hava Sporları ve Gençlik Kulübü elde etti.

Fun Fly Ligi 3. Etap Model Uçak yarışmaları öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan THK Havacılık ve Eğitim Daire Başkanı Bekir Akyüz, havacılık sporları açısından Yozgat'ın potansiyelinin oldukça iyi olduğunu söyledi. Bu potansiyeli kurum olarak en iyi şekilde değerlendirmek istediklerinin altını çizen Akyüz, ‘’Buradaki gençlerimizi yarının şampiyonları olarak uluslararası arenada yarıştırmak istiyoruz. Tesisleşme çalışmaları yerel yönetimlerin, THK'nın Yozgat Şube Başkanının gayretleriyle son derece hızlı gidiyor. Burada uluslararası standartlarda bir model uçak pistimiz var. Biz Yozgat'ta THK olarak var olmaya devam edeceğiz. Yakın gelecekte Yozgat'taki gençlerin uluslararası şampiyonalarda derece elde edebilecek başarıya ulaşacaklarına inanıyorum’’ dedi.
Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ise şenlikler kapsamında yapılan etkinliğin, Yozgat’ın tanıtımına katkı sağlayarak, güzelliklerini kamuoyuna aktardığını ifade etti.

Editör: TE Bilişim