Yozgat'ta 12 Dev Adam Spor Okulu faaliyetlerinin gerçekleştirildiği Özel Ergin Koleji'ne gelişlerinde okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılanan Basketbol Federasyonunun üst düzey yöneticileri, minik basketbol severlerin imza taleplerini de geri çevirmedi. Daha sonra Anadolu Lisesi'ne geçen Basketbol Federasyonunun üst düzey yöneticileri, burada da ilgiyle karşılandı, öğrencilerden gelen çeşitli sorulara yanıtlar verdiler, hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Türkiye Basketbol Federasyonu  ve FİBA Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi de olan Milli Takımlar Menajeri Harun Erdenay, kendisini karşılayan öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada, başarılı bir dünya şampiyonası geçirdiklerini hatırlatarak, ''Şimdi de bayan milli takımımız oynuyorlar. Onlar da inşallah madalya uzanacaklar'' dedi.

Lituanya karşısında Basketbol Milli Takımı'nın iyi bir maç çıkarttığını kaydeden Erdenay, Hidayet Türkoğlu'nun 13-14 yıl milli takıma hizmet ettikten sonra Milli Takımdaki kariyerini noktaladığını hatırlatarak, ''Bu yıl Milli Takımımız Hidayet’ten yoksundu. Aynı şekilde Ömer Onan aynı kararı aldı, Milli Takımdaki kariyerini noktaladı. Ersan İlyasova ve Kerem Sipahi’nin sakatlığı da Milli Takımımızı etkiledi. Çok uzun bir turnuva sonucunda Ender, Sinan ve Ömer Aşık gibi oyuncularımızda çok ciddi yorgunluk belirtileri maça damgasını vurdu. Normal şartlarda Lituanya takımını yenebilecek güçteydik'' diye konuştu.

Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş ise, son 8-10 yıldır 12 Dev Adam Spor Okulları bütün Türkiye’den yetenekli basketbolcuların spora kazandırılmasıyla bugün altyapılarda gençlerde, yıldızlarda, ümitlerde ve A takımda Avrupa şampiyonluklarının yaşanmasına, Avrupa’da final müsabakalarının oynanıyor olmasına vesile olduğunu vurguladı.

TBF Altyapı Faaliyetleri Direktörü - 12 Dev Adam Basketbol Okulları Genel Direktörü Samer Şenbayrak da, Türk basketbolunun hak ettiği yerlere gelmesi için büyük çaba sarf ettiklerini anlattı. Şenbayrak, ''Biz inanıyoruz ki; üst yapıda ki başarı devamı için alt yapıda da önemli yatırımlara ihtiyaç var. 2002 yılından beri Türkiye Basketbol Federasyonu olarak 12 Dev Adam Basketbol Okullarını yönetiyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak sizlerin basketbol oynayabilmesi için çok önemli projeler üretiyoruz. Eskiden herkes basketbolcu olmak istemeyebilirdi ama şimdi basketbol adamlarının değerli çalışmaları ile Türk Basketbolu dünyada hatırı sayılır bir noktaya geldi'' ifadelerini kullandı.

YOZGAT ANADOLU LİSE’SİNDE DE
ÖĞRENCİLER İLE
BULUŞTULAR

Yozgat Anadolu Lisesi Spor Kulübü “Basketbol Hayat” konulu panel düzenledi.
Yozgat Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Panele Basketbol Milli Takımlar Menajeri Harun Erdenay, Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş, TBF Altyapı Faaliyetleri Direktörü ve 12 Dev Adam Basketbol Okulları Genel Direktörü Samer Şenbayrak katıldı.
Türkiye Basketbol Federasyonu ve FİBA Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi de olan Milli Takımlar Menajeri Harun Erdenay, kendisini karşılayan öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada, başarılı bir dünya şampiyonası geçirdiklerini hatırlatarak, “Şimdi de bayan milli takımımız oynuyorlar. Onlar da inşallah madalya uzanacaklar” dedi.
Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş ise, son 8-10 yıldır 12 Dev Adam Spor Okulları bütün Türkiye’den yetenekli basketbolcuların spora kazandırılmasıyla bugün altyapılarda gençlerde, yıldızlarda, ümitlerde ve A takımda Avrupa şampiyonluklarının yaşanmasına, Avrupa’da final müsabakalarının oynanıyor olmasına vesile olduğunu vurguladı.
TBF Altyapı Faaliyetleri Direktörü - 12 Dev Adam Basketbol Okulları Genel Direktörü Samer Şenbayrak da, Türk basketbolunun hak ettiği yerlere gelmesi için büyük çaba sarf ettiklerini anlattı. Şenbayrak, “Biz inanıyoruz ki; üst yapıda ki başarı devamı için alt yapıda da önemli yatırımlara ihtiyaç var. 2002 yılından beri Türkiye Basketbol Federasyonu olarak 12 Dev Adam Basketbol Okullarını yönetiyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak sizlerin basketbol oynayabilmesi için çok önemli projeler üretiyoruz. Eskiden herkes basketbolcu olmak istemeyebilirdi ama şimdi basketbol adamlarının değerli çalışmaları ile Türk Basketbolu dünyada hatırı sayılır bir noktaya geldi” ifadelerini kullandı.
Daha sonra panelistler öğrencilerin sorularını yanıtladı. Katılımlarından dolayı Erdenay’a, Akkaş ve Şenbayrak’a teşekkür eden Anadolu Lisesi Müdürü Adil Aslan, “Amacımız basketbolu Yozgat’ta ve okulumuzda daha iyi tanıtmam ve sevdirmek istedik. Misafirlerimizin ilimize ve okulumuza gelmesini sağlayan Basketbol Federasyonu Eğitim Koordinatörü Ferhat Erdem’e de teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Basketbol Yöneticileri Yozgat ayrıcı Özel Ergin Koleji’ni de ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.
Editör: TE Bilişim