Mayıs ayında kurulan dernek, Sorgun Engelliler Umut Derneği’nden sonra engellilerin umudu olan ikinci dernek olma özelliği taşıyor. 
Dernek Başkanı Zeynep Ertal Altunkuyu, engellilerin engellenmediği bir hayat istediklerini belirterek “Derneğimizin tescilini mayıs ayında yaptırdık. Engellilerin spora bakış açısını değiştirmek, onları sporla buluşturabilmek amacıyla derneğimizi kurduk. Derneğimiz çatısı altında da basketbol takımımızı kurarak 2015-2016 basketbol liglerinde oynayıp tüm engelleri aşmak için bir adım daha atmış bulunuyoruz.” dedi. 
 “BİZ DE VARIZ”
 Hayatın tüm alanlarında bu hayatın birer parçası olan engelli vatandaşların da olduğunu söyleyen Altunkuyu, “Sorgun’da engelliler olarak ürettiğimiz doğal sabunlarla kendimizi gösterip engellerimizi aştık. Bunu ürettiğimiz  doğal sabunlarımız  dışında sporla da göstermek istiyoruz. Bizler kendimizi engelli olarak görmüyoruz yeter ki engellenmeyelim. Bu hayatta biz de varız.” dedi.

 “TEŞEKKÜR EDİYORUZ” 
 Şimdiye kadar desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürlerini gazetemiz aracılığıyla ileten Altunkuyu, sözlerini “Bizlere destek olanları gördükçe bizler çok mutlu oluyoruz” diyerek tamamladı.

Editör: TE Bilişim