Yozgat Bozokspor Antrenörü Rifat Şahin, yaptığı açıklamada ‘’Biz biliyorduk rakibimizin eksiklikleri olduğunu ama maçtan önce şunu konuştuk, rakibimizin eksiklikleri olması önemli değil bizim yeni bir takım olarak, ligin yeni takımı olarak biz sistemli ve disiplinli bir oyun anlayışını ortaya koymamız lazım ve bunu oturtmamız gerekli. Biz bu amaçla sahaya çıktık. Sezonun ilk maçı olması nedeniyle ufak tefek eksikliklerimiz, hatta ufak tefekten biraz daha fazla eksikliklerimizi gördük. Tabi bizimde zamana ihtiyacımız var. Biz de çok uzun sürede toparlanan bir takım değiliz. Bizim de bir ayımız var. Bundan önce turnuvalarımız vardı, Türkiye kupası maçlarımız vardı öyle bir avantajımız oldu. Bir tane sakatımız vardı bu hafta Çağrı pivot oyuncumuz. Onun eksikliğini arkadaşlarımız hissettirmediler, savunma da ve hücumda ufak tefek eksikliklere rağmen bizim için sonuç olarak iki puan aldığımız bir maç oldu. Ben tekrar Trabzonspor’u ligde kaldığı için kapanmadığı için kutluyorum’’ dedi.
Trabzonspor Antrenör Ahmet Kaynak ise, ‘’10 gün önce takımı toparladık ve 10 gün önce idmanlara başladık. Yozgat Bozokspor maçında bizim ilk maçımız oldu. Hazırlık maçı dahi oynamadık, ilk defa takımımız bir araya geldi. Sezon sonunda ligi iyi bir yerde bitirmemize rağmen kulübün tasarrufunda Voleybol, hentbol ve yüzme takımının faaliyetleri durduruldu. Daha sonra uzun uğraşlar sonrasında ve hentbol camiasının bize sahip çıkmasından sonra hentbol takımının devamına karar verildi. Çünkü Trabzon hentbol takımı deplasmanlı ligin var olduğu yıldan beri var olan bir takım. Trabzon’da futbol kültürü neyse hentbol kültürü de o düzeyde. Şuanda oynayan takımda 7 tane oyuncu genç takımdan. İçerisinden 2000 doğumlu 4 tane oyuncu bulunuyor. 
Her zaman kendi alt yapısından çıkardığı oyuncularla oynamayı tercih eden bir il Trabzonspor. Son birkaç yılda da yabancı oyuncularla takviye yaparak daha üstlerde yarışan bir takım haline geldi. Bu seneki amacımız üst sıralar. Bizim 5 haftaya ihtiyacımız var. 
3 tane transfer yaptık fakat bayram nedeniyle lisansları çıkartamadık.
Bayramdan sonra oyuna katacağız. Bundan sonra Trabzonspor’a yakışır bir takım yapacağız. 4-5 hafta sonra lige tam anlamıyla ağırlığımızı koymuş oluruz. 
Ben hedefi olmayan bir takımda hiçbir zaman olmadım, ben hedefsiz bir iş hiçbir zaman yapmam’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim