Kulüp Başkanı Soner Tümgan, Yozgat’ta sadece bir ilki değil zoru da başardıklarını hatırlattı. Tümgan, ‘’Yıldızlar seviyesinde bile sınırlı sayıda takımın katılımı ile Okullar arası müsabakaların yapılabildiği, gençler kategorisinde ise takımın çıkarılamadığı Yozgat’ta 3’üncü ligde mücadele eden bir ekip oluşturduk. Akabinde, genç kızlarda bir takım oluşturuldu, geçen yıl Kayseri’deki Türkiye Şampiyonasına lise takımı katılarak, mücadele etti’’ dedi.
Tüm bunların oturulduğu yerde yapılmadığı gibi, kolay bir uğraş sonucunda da hayata geçirilmediğinin altını çizen Tümgan, sıfırdan kurulan takımlarda genç bayanların fedakârca mücadele ettiğini, çoğunluğunu ilk kez krampon giyip, futbol oynadığının altını çizdi. Tümgan, ‘’Her şeye rağmen başarılı bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. Bugün bayanların futbola olan ilgisinin, futbol oynama isteğinin var olması, geçen yıl açılan futbol hakem kursuna bayanların daha fazla ilgi göstermesinin temelinde Yozgat’ta ilk kez oluşturulan bir bayan takımının 3’üncü ligde mücadele etmesi yatmakta, bu takımın payı büyüktür’’ diye konuştu.
Yozgat Galata Sağlık Sanatspor Başkanı Soner Tümgan, yeni sezonda iyi bir kadro oluşturabilmek, takımın daha başarılı sonuçlar alabilmesi, Yozgat’ı en iyi şekilde temsil etmesi için mali desteğe ihtiyaçlarının olduğunu ifade etti. Tümgan, kaynak bulabilmek için bazı temaslarda bulunduklarını, ancak şu ana kadar olumlu geri dönüşlerin olmadığının altını çizdi. Tümgan, geçen sezonki kadroyu muhafaza etmeye çalıştıklarını, kaynak bulmaları halinde kadroya monte edecekleri bazı yeni isimlerle ligde daha iyi sonuçlar alabileceklerini de sözlerine ekledi.,
GENÇ YETENEKLERİ DENEDİLER

Türkiye bayanlar 3’üncü Ligi’nde mücadele veren Yozgat Galata Sağlık Sanatspor’un genç yetenekleri, Tokat’ta gerçekleştirilen Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası grup eleme müsabakalarında tecrübe kazanıp, lig provası yaptılar. Tokat’ta bulunan Yozgat Galata Sağlık Sanatspor, grup eleme müsabakalarının ilk gününde TOKİ İlköğretim Okulu takımı ile karşılaştı. Daha sonra Ufuk Keleş, Sivas Lisesi ve son olarak da Erbaa Gençlikspor takımıyla oynadı. Müsabakalarda iyi bir performans sergileyen genç kızlarımız, grup eleme müsabakalarına iye başlamasına karşın, ortaya koyduğu başarılı futbolun karşılığını galibiyet olarak alamadı. Yozgat Galata Sağlık Sanatspor Başkanı Soner Tümgan, geçen yıl Yozgat’ta ilk kez 3’üncü ligde mücadele verebilen bir takım oluşturduklarını hatırlatarak, ‘’Dar bir kadro ile ligde mücadele verirken, genç kızlar kategorisinde de bir ekip oluşturduk. Ancak, yeterli müsabaka yapamayan, maç tecrübesi bulunman genç kızlarımız ilk kez Türkiye Şampiyonası’na katılıp mücadele verdi. Ortaya koymuş oldukları performans bizleri mutlu etti. Maç tecrübeleri olmamasına karşın, tecrübeli rakipleri karşısında goller buldular. Yakaladıkları pozisyonlarda sonuca gitmekte zaman zorlandılar. Ama sonuçtan çok ortaya konulan performans bizleri mutlu etti. Önümüzdeki yıllarda daha da iyi ekibimiz olacaktır, maç tecrübeleri artacaktır’’ dedi.

Editör: TE Bilişim