Türkiye Güreş Şampiyonasında Grekoromen sitilde 29 kilogramda Kayseri’de Türkiye 5’ncisi, Sivas’ta serbest sitilde 30 kilogramda Kamp Eğitim Merkezleri Seçmeleri Türkiye Şampiyonasında 1’nci ve son olarak da Kastamonu’da düzenlenen Minik Erkekler Türkiye Şampiyonasında (11-12 yaş grubu) serbest sitilde 29 kilogramda Davut Doğru Türkiye 3’ncüsü olarak Yozgat’ın gururu oldu.
Yozgat’ta eğitimin yanı sıra sportif faaliyetlere de önem veren Özel Ergin Eğitim kurumları güreşte de adından söz ettiriyor. Ergin Eğitim Kurumları Gençlik Spor Kulübü minik erkekler kategorisinden serbest ve grekoromene sitilde müsabakalara 9 sporcuyla katıldı.
Konuya ilişkin açıklamada bulunan Ergin Eğitim Kurumları Gençlik ve Spor Kulübü başkanı Emre Uludağ, “Kulübüz henüz kurulalı kısa bir zaman olmasına rağmen sporcularımız şimdiden göğsümüzü kabartarak katıldıkları müsabakalardan Türkiye derecesiyle dönmekte. Daha önce Sivas’ta yapılan Kamp Eğitim Merkezleri Seçmeleri Türkiye Şampiyonasında 29 kilogramda Davut Doğru Türkiye 1’ncisi, yine 70 Kilogramda Ahmet Eren Coşkun Türkiye 1’ncisi, 47 Kilogramda Yiğit Bulut Türkiye 3’ncüsü, 47 Kilogramda Hasan Utku Dalaslan Türkiye 5’ncisi, 50 Kilogramda Oğuzhan Özkan Türkiye 7’ncisi, 53 Kilogramda Ömer Faruk Dursun Türkiye 8’ncisi ve 41 kilogramda Murat Yalçınkaya Türkiye 8’ncisi olmuştur” dedi.
Uludağ son olarak , "Ergin Eğitim Kurumları Gençlik ve Spor Kulübü olarak 9 sporcuyla katıldığımız Kastamonu’da düzenlenen Minik Erkekler Türkiye Şampiyonasında 29 kilogramda Davut Doğru Türkiye 3’ncüsü oldu, 66 kilogramda ise Ahmet Eren Coşkun da Türkiye 6’ncısı olarak hem bizlerin hem de Yozgat’ımızın gururu olmuştur. İnşallah başarılarımız bundan sonrada deva ederek hem Yozgat’ı hem de Özel Ergin Eğitim Kurumlarını başarıyla temsil etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim