Kırmızı siyahlı yönetimin, geçen yıl Zara Belediyespor’un şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Metin Kurt ile yaptığı uzun görüşmeler sonrasında tecrübeli oyuncu ile her konuda anlaşıldı. Dün yönetim tarafından Yozgat’a davet edilen yetenekli oyuncu Metin Kurt ile yapılan son görüşmelerin ardından bir yıllık resmi sözleşmeye imza atan Kurt, daha sonra Sivas’a döndü. 

Yozgatspor 1959 FK’dan yapılan açıklamaya göre, bir çok kulübün transfer listesinde bulunan tecrübeli futbolcu ile her konuda anlaşma sağlandıktan sonra Yozgat Belediyesi Spor Tesisleri'nde imzaların atıldığı duyuruldu.

Metin Kurt futbol hayatı boyunca 31 U21 Ligi, 12 Türkiye Kupası, 137 3. Lig, 159 2. Lig, 25 1. Lig ve 57 Bölgesel Amatör Lig maçında orta saha mevkiinde forma giydi. Oynadığı karşılaşmalarda rakip fileleri 78 kez havalandırdı. Osmaniyespor, Alanyaspor, İskenderunspor, Kardemir Karabükspor, Zonguldakspor ve Zara Belediyespor gibi köklü kulüplerde mücadele etmiş olan Metin Kurt her gittiği kulüpte grup liderliği ve şampiyonluklar yaşadığı bildirildi.

Orta sahanın beyni olarak adlandırılan tecrübeli futbolcu ofansif özelliği ile dikkatleri çektiği. Son olarak Bölgesel Amatör Ligi takımlarından Zonguldakspor ve Zara Belediyespor ile artarda 3 kez şampiyonluk yaşayan başarılı oyuncu Yozgatspor 1959 FK ile resmi sözleşme imzaladığı ifade edildi.

Kendisini kırmızı siyahlı renklere bağlayan resmi sözleşmeye imza atan tecrübeli oyuncu Metin Kurt, yaptığı açıklamada, Yozgatspor gibi köklü ve hedefini şampiyonluk olarak belirlemiş bir kulübe geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Birçok kulüpten teklif aldığını fakat Yozgatspor yönetiminin kendisine göstermiş olduğu yakın ilgi ve şampiyonluk için göstermiş oldukları inançtan dolayı Yozgatspor’u tercih ettiğini dile getiren Metin Kurt,

‘’Hiçbir zaman hedefi olmayan takım içerisinde olmadım. Başkan ve ekibinin bu inancına ortak olmak ve 4. kez peş peşe şampiyonluk yaşamak için de Yozgatspor'u tercih ettim. Yozgatspor taraftarı rahat olsun. Bu sene ipi göğüsleyeceğiz ve bu takımı hak ettiği yerlere tekrar çıkaracağız. Şu ana kadar alınan oyuncuların birçoğunu tanıyor ve kalitelerini biliyorum. Hepsi de genç arkadaşlar. Takım olmayı ve her alanda uyumlu olmayı başardıktan sonra güzel günlerin yakın olduğuna inanıyorum'’’ dedi.
Editör: TE Bilişim