Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 6'ıncı Grupta mücadele veren ancak şampiyonluk ümitlerini Kırşehirspor'dan sonra evinde Sincan Belediyespor'a da yenilerek kaybeden Yozgatspor,  Zara Belediyespor karşısında aldığı galibiyete sevinirken, kayıp puanlara üzüldü.
Zara Belediyespor, Yozgat'a lider olarak geldi. Alacağı galibiyetle şampiyonluk yarışında avantajını korumak isteyen Zara Belediyespor 1-0 öne geçince skoru korumak istedi. Bu da Yozgatspor'un daha iyi top yapmasını ve hucumlarının sıklaşmasına zemin hazırladı. Kırmızı siyahlı ekip önce eşitliği sağladı, sonrasındada galibiyet golünü bulmasının ardından oyun disiplininden kopmadı. Maçın uzatma dakikalarında Yozgatspor bulduğu golle skoru 3-1 taşıdı. 
Her gol sonrasında kırmızı siyahlı ekibin futbolcuları tek yumruk olup, yedek kulübesine koştu. Sevinci önce yedek kulebesindeki arkadaşlarıyla, sonrasında da taraftarlarla paylaştı. 
Maç bitiminde kırmızı siyahlı ekibin taraftarları Cadde Taraftarlar grubunun bulunduğu tribünlere çağrıldı. Takım taraftarlarıyla galibiyet sevincini paylaşırken, karşı tribünde bulunan Kızılordu taraftarlarının çağrısı duymazlıktan gelindi. Futbolcular, Cadde taraftar grubuyla sevinci yaşadıktan sonra soyunma odasına giderken, taraftarlarda tribünleri yavaş yavaş boşaltmaya başladı.

BURUK SEVİNÇ:

Maç bitiminde taraftarlar örnceki iki karşılaşmada kaybedilen puanların hesabını yapmaya başladı. Kırşehirspor ve Sincan Belediyespor karşısında kaybedilen 6 puanın kaybedilmemiş olmasaydı bugün liderlik koltuğunun sahibinin Yozgatspor olacağı konuşuldu. Bazı taraftarlar, ''Yozgatspor kendi yanlışlarının kurbanı edildi. Devre arasında iki ayrı takım oluşturuldu. Teknik heyet değişikliğine gidildi. Bunlar yetmiyormuş gibi ilk haftalardaki boşluklar değerlendirilemedi. Devre arasından sonra rakiplerimiz iki karşılaşma oynarken biz bay geçtik. Bu iki haftalık sürede takım iyi çalışmadı, devre arası hazırlık döneminindeki boşmuk kapatılmadı. Hal böyle olunca da ilk maç kazanıldı sonrasındaki iki karşılaşma kaybedildi. Kaybedilen sadece iki karşılaşma olmadı, şampiyonluk yarışından da tamamen uzaklaştık. Bundan sonraki tüm maçları kazanmamız gerekiyor. Bu da yetmiyor rakiplerimizin en az üçer maç kaybetmesi gerekiyor. İlk bakışta ihtimal dışı görünüyor ama olmayacak bir şey de değil'' diye konuştular.

HAZIRLIKLAR BUGÜN BAŞLIYOR

Yozgatsporlu futbolculara verilen birgün izinin ardından Aksaray deplasmanının ilk antrenmanı bugün gerçekleşecek. Hafta sonunda Aksaray Sanayispor takımı ile deplasmanda karşılaşacak olan kırmızı siyahılı ekibin futbolcuları öğgle saatlerinde kulüp tesislerinde bir araya gelecek. İlk gün idmanını kendi tesislerinde gerçekleştirecek olan kırmızı siyahlı ekibin futbolcuları yarından itibaren Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüs alanındaki futbol sahasında çalışmalarını sürdürecek.
Editör: TE Bilişim