Yozgat spor tarihinde ilk defa birbirleri ile karşılaşacak olan Yozgatspor ile Sorgun Belediyespor, belki de yıllarca sürecek bir Yozgat derbisinin de başlangıcını yapacaklar. Daha önce resmi ve hazırlık maçı olarak birbiriyle hiç karşılaşmayan iki ekip tarihinde ilk defa yarın Sarıkaya ilçe stadında Sorgun Belediyespor’un ev sahipliğinde kozlarını paylaşacaklar. 
Lige iyi bir başlangıç yapamayan ve sadece bir galibiyeti bulunun Sorgun Belediyespor, ligin ilk haftalarında fırtına gibi esen ancak ilerleyen haftalarda hem oynadığı futbol hem de aldığı kötü sonuçlar ile eleştirilerin odağı olan Yozgatspor karşısında üç puanı hedeflerken, Yozgatspor’da üst sıralardan kopmamak için Sorgun Belediyespor karşısında mutlak galip gelmek zorunda. 
İki aynı şehrin takımı olmasından dolayı sezon sonunda iki takımdan biri Üçüncü Lig’e çıkmaması durumunda alta kalan takımın direk Yozgat Amatörüne düşmesinden dolayı iki takım açısından da bu müsabaka çok büyük önem arz ediyor. 
Sorgun Belediyespor, Yozgatspor’u yenerek aradaki puan farkını azaltmak isterken, Yozgatspor ise aynı şekilde rakibini yenerek aradaki puan farkını açmak aynı zamanda da üst sıralardan kopmamayı hedefliyor.
Yozgat derbisine ev sahipliği yapacak olan Sorgun Belediyespor teknik direktörü Feridun Dündar, tarihlerinde ilk defa karşılaşacakları Yozgatspor karşısında hedeflerinin üç puan olduğunu söyledi. Güçlü rakiplerini yenerek aradaki puan farkını azaltmak istediklerinin altını çizen Dündar, ‘’Ancak Yozgatspor ile oynayacağımız bu önemli müsabakada sonuç ne olursa olsun, maç sonunda dostluğun kazanmasını istiyoruz. Sonuçta iki aynı ilin takımı karşı karşıya geliyor. İki takımda kötü bir dönemden geçiyor. Hem bizim hem de Yozgatspor’un puanlara ihtiyacı var. Bu nedenle çok çekişmeli ve zor geçecek olan bu müsabaka sonunda iki takımında sahadan dostça, kardeşçe ayrılmasını takımlarını destekleyecek olan taraftarlarımızın da maç sonrasında aynı şekilde dostane bir şekilde sahadan ayrılmalarını temenni ediyorum’’ dedi. 
Yozgatspor teknik direktörü Sadullah Dülger ise aynı ilin iki takımı olan Yozgatspor ile Sorgun Belediyespor yarın Sarıkaya’da karşı karşıya geleceklerini hatırlattı. Maç sonrasında dostluğun kazanacağına inandığının altını çizen Dülger, ‘’Müsabakada sonuç ne olursa olsun mutlaka dostluğun kazanması gerekiyor. İki aynı ilin takımı birbiriyle dostane bir şekilde karşı karşıya gelmek zorundadır. iki takımında üç puana şiddetle ihtiyacı var. Sorgun Belediyespor bir çıkış yakalamak ve bulunduğu noktadan biran önce uzaklaşmak için bu maçtan üç puan ile ayrılmak isteyen taraf olacaktır. Bizde aynı şekilde bir çıkış yakalamak ve üst sıra ile aramızdaki puan farkının açılmaması için bu müsabakayı mutlaka kazanmamız gerekiyor. İki takım için de zor geçecek bir maç ancak, daha önceden de dediğim gibi müsabaka sonrasında ne olursa olsun dostluk kazansın. Sorgun Belediyespor Sarıkaya stadında bizi ağırlayacak. Saha zemini sentetik çim olmasından ve sahanın Yozgat şehir stadının çim sahasına nazaran küçük olmasından dolayı rakibimiz bizden avantajlı bir durumda. hazırlıklarını Sorgun’da sentetik çim üzerinde yapan Sorgun Belediyespor, sentetik sahaya alışkın. Bu nedenle de güçlü rakibimiz karşısında işimiz biraz zor olacak ancak, biz bu zorun altından kalkmasını biliriz ve rakibimizi her ne koşulda olursa olsun yeneceğiz. Oyuncularımız bu maça ok iyi konstre oldular ve bu müsabakayı bizler çıkış maçı olarak görüyoruz. Rakibimizi yenerek üst sıralara tırmanmaya başlayacağız. Sezon sonunda da herkes görecek ki bu takım hak ettiği yere yani Spor Toto Üçüncü Lig’ine yükselecektir’’ diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim