YÖNETİME KARAR BİLDİRİLDİ
Yozgat Bozokspor Kulüp Başkanı Cenker Doğan, takımı 3 yıl önce kurduklarını hatırlatarak, geçen sezon Hentbol Federasyonu kararı Süper Ligde mücadele ettiklerini söyledi. Geçtiğimiz Cuma günü federasyon yönetim toplantısının yapıldığını aktaran Doğan, yeni sezon planlamasında lige devam etme konusunda görüşlerin öne çıkmasına rağmen katılmayacaklarını bildirdiklerini kaydetti.
Doğan, Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde imkanlar dahilinde mücadele ettiklerini belirterek, spor severlere yaşattıkları heyecandan dolayı mutlu olduklarını ancak bunun karşılığını yönetim olarak göremediklerini vurguladı.
İLGİSİZLİK DERİNDEN YARALADI
Doğan, mücadele ettikleri Süper Lig’de yalnız kaldıklarının altını çizerek, “Bir çok kulübün milyonlar harcayarak ligde mücadele etmelerine rağmen, biz kısıtlı imkanlarla yer aldık. Geçen sezon içerisinde arzu ettiğimiz ve beklediğimiz maddi ve manevi desteği göremedik. İlgisizlik ve sahipsizlik bizleri derinden yaraladı. Hiçbir yerden ve hiçbir kurumdan bir beklenti içerisinde olmadık. Ancak, bizim yapmış olduğumuz fedakarlığın karşılığını göremedik. Maddi ve manevi açıdan büyük ölçüde yıprandık. Üzülsekte ve istemesekte aldığımız kararı uygulayacağız. Yeni sezonda Hentbol Erkekler 1. Ligi’ne katılmayacağız. Önümüzdeki günlerde yapacağımız genel kurul toplantısı ile yeni yönetim belirleyeceğiz. Gençler ligine devam edip, etmeyeceğimize karar vereceğiz” dedi.
YOZGAT’I TEMSİL ETTİK
Doğan, “Türkiye’de 9 yıldır üst üste şampiyon olan Beşiktaş Mogaz ile kendi sahamızda kora kor mücadele içerisinde olduk. Hentbolda taraftar rekorunu kırdık. Beykoz Belediyespor, Göztepe, Aziziye Termalspor, Ankara Büyükşehir Belediyespor gibi hentbole önemli bütçeler ayıran takımlarla mücadele ettik. Yozgat Bozokspor olarak bunu yaparken, ilimiz adına sahada yer aldık. Türkiye’nin bir çok yerinde Yozgat’ın hentbolda var olduğunu gösterdik. Yozgat’a saygı duyulmasını sağladık. Yozgat’ın tanıtımına ve reklamına katkıda bulunduk. Yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da takip edildik. Sırbistan, Makedonya ve Hırvatistan başta olmak üzere hentbolün öne çıktığı ülkelerde Yozgat öne çıkarıldı” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim