Daha önce gençlere yönelik bir kadro kurarak Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edeceklerini belirten Kulüp Başkanı Cenker Doğan, Türkiye Hentbol Federasyonu yetkilileriyle görüşmelerinin ardından deneyimli ve genç bir kadro ile yeniden 2. Lig’de mücadele edeceklerini bildirdi. Türkiye Hentbol Federasyonu’nun bu sene 2. Lig takımlarına ayriyeten yıldız genç kategorisinde takım kurma hakkı tanıdığını belirten Doğan, ‘’Bozokspor Hentbol takımımız İkinci Lig’de mücadele ederken Bölgesel Lig’de de alt yapı oyuncularımızla devam edeceğiz. Bu alt yapıdan yetişen oyuncularımızdan da A takıma oyuncu kazandıracağız’’ dedi.

Geçen sene olduğu gibi bu senede hedeflerini yüksek tuttuklarının altını çizen Doğan, amaçlarının Yozgat’ta hentbolun devamlılığını sağlamak olduğuna vurgu yaparak, ‘’Bizim bir sene takım kurup da seneye kurmayalım gibi bir düşüncemiz yok. Biz gösteriş derdinde de değiliz. Bizim derdimiz Yozgat’ta bu işin yapılabilirliğini kanıtlamak. Yeni sezon geçen sezondan daha farklı olacak. Geçen sezondan fazlasıyla tecrübe edindik. Geçen sezon olduğu gibi genç oyunculara ağırlık vereceğiz, profesyonel oyuncularımızın yanına genç oyuncularımızı monte edeceğiz. Yozgat’taki hentbolcuların önünü açacağız. Onlara hentbolu sevdireceğiz şuan elimizde Yozgatlı 20’ye yakın genç oyuncumuz var. Bu oyunculara diğer şehirlerden de 5-6 oyuncu katacağız. Kırşehir’den, Ankara’dan BESYO’da okuyan ve lig görmüş oyuncuları getireceğiz’’ diye konuştu.
Yozgat Bozokspor kulüp başkanı Cenker Doğan şöyle konuştu:

‘’Yozgat’ta iki hentbol takımımız var. Bu sayı daha fazla olsun, Yozgat’ta hentbolun gelişmesi için birlikte çaba göstermeliyiz. Bizler bu işi hep birlikte başarmalıyız. Yozgat’ta ne kadar çok takım olursa hentbola ilgi de o kadar artar. Geçen sene Yozgat’ta hentbolun yapılabileceğini herkese gösterdik. Her hafta Yozgat’ta bir etkinlik olsun, bir takımımız deplasmandayken diğer takımımız Yozgat’ta mücadele etsin. Ayrıca hentbol takımlarımızın her zaman yanında olacağız ve onlara destek olmaya da hazırız.’’

Editör: TE Bilişim