Yozgat’ın en büyük futbol altyapı kulübü olan Bozokspor futbolda başarılarını sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta Tokat’ta düzenlenen U14 Türkiye şampiyonası grup müsabakalarında temsil eden Bozokspor grup şampiyonu olarak 26-29 Mayıs tarihleri arasında Kahramanmaraş’ta gerçekleşecek olan yarı final müsabakalarında Yozgat’ı temsil etmeyi hak kazandı.
U14, U15 ve U17’de Yozgat şampiyonu olan Bozokspor, U14’de başarısını sürdürürken, U 16’da da Yozgat şampiyonu olmanın hesaplarını yapıyor. Bozokspor kulüp yöneticilerinden Yaşar Altunok, futbolda Bozokspor’un Yozgat’ın en büyük altyapısı olduğunu belirterek, “5 Yıldır aynı kadro ile çalışmalarına devam eden Bozok Spor Altyapısı Kahramanmaraş’ta Yozgat’ı en iyi şekilde temsil ederek başarılı bir sonuçla Türkiye ilk dördüne kalarak bir ilki başarmak istiyor” dedi.
Yozgat’ın en büyük futbol altyapısı olamaları ve başarılarının da tesçilli olmasına rağmen yeteri kadar bir destek göremediklerinden yakınan Altunok, “Biz bu çocuklara da sahip çıkılmasını istiyoruz. Bu çocuklar da Yozgat’ın çocuklarıdır, kendi evlatlarıdır. Her çocuk futbolcu olamayabilir. Amacımız çocuklarımızı illa futbolcu yapmak değildir. İçlerinden futbolcu olacak büyük takımlarda oynayacaklar elbette çıkacaktır. Ama Bozokspor kulübünün birinci önceliği sağlıklı, ahlaklı, ailesine, memleketine milletine hayırlı gençler yetiştirmektir. Kulübümüzün olmazsa olması terbiyedir ahlaktır. Bu önemli görevi üstlenen kulübümüze ve diğer kulüplerimize destek bekliyoruz. Lütfen bu çağrımıza kendi öz çocuklarımız için cevap verilsin. Bizler destek alabilirsek şu an aktif olan 150 sporcumuza 150 daha ekleriz. Bu büyük sosyal sorumluluk projemizde, bizlere artık destek olunacağını düşünmekteyiz, birilerinin bizi duymasını görmesini ve destek vermesini bekliyoruz. Gençlerimizin yetişmesi hepimizin sorumluluğudur” diye konuştu.
Kimseden para istemediklerini vurgulayan Altunok, “Çocuklarımızın spor malzemeleri, maçlara giderken araç ihtiyaçlarının karşılanması önemli ölçüde sorunlarımızın çözülmesi demektir. Biz kulüp olarak bize para verilsin istemiyoruz ama destek verilmesini, sahip çıkılmasını, bizim yanımızda olduklarını göstermelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.
Altunok, 26-29 Mayıs tarihleri arasında Kahramanmaraş’ta oynanacak final müsabakalarına Diyarbakır (Amed Sportif), Diyarbakır (DSİ), Kayseri (Kocasinan Şimşek Spor),Hatay (Karaağaçspor), Mersin (Akdeniz Belediyesi) takımlarının katılacağını ve bu gruptan da şampiyon olarak çıkmak istediklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim