Ligin ilk haftasında Boğazlıyan Şekerspor’un kendi sahasında karşılaştığı rakibi İl Özel İdarespor maçında yeşil-sarılı takımın başarılı stoperi Orhan Özbaş’ın maçın 85. dakikasında rakibi Cihan ile girdiği ikili mücadelede yerde kalması sonucu sakatlanarak oyundan çıkması ve tecrübeli futbolcunun Ambulansla hastaneye sevk edilmesi, Şekerspor Teknik heyetini korkuttu.

Maçın 85. dakikasında karşılaşma 0-0 devam ederken Boğazlıyan Şekerspor’un başarılı ismi olan Orhan Özbaş tehlikeli gelişen İl Özel İdarespor atağında rakibi Cihan’dan önce topa kayarak müdahale sırasında rakibi Cihan’ın kaval kemiğine basması sonucu acı içerisinde yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi oyunu hemen durdurarak sağlık ekibini oyun alanına davet etti. Şekerspor sağlık ekibi sakatlanan futbolcusuna ilk müdahaleyi saha içerisinde yaptıktan Şekerspor teknik heyetine değişiklik işareti yapmasına rağmen maçın başarılı ismi olan Orhan karşılaşmaya devam etmek istedi. Bu kararın üzerine oyuna kenardan tekrar dahil olan Orhan 2 dakika sonra saha içerisinde kendini tekrardan acı içerisinde yere bırakması sonucu karşılaşmanın hakemi oyunu bir kez daha durdurdu.

Sahaya tekrardan giren Şekerspor sağlık ekibi oyuncusunun son durumuna baktıktan sonra Şekerspor teknik ekibine tekrardan değişiklik işaretinde bulundu ve kulübün ambulansı sahaya çağrıldı. Arkadaşlarının yardımıyla sahayı sekerek terk eden Orhan saha kenarında sedyeye konularak ambulansa bindirildi ve Boğazlıyan Devlet Hastanesine sevk edildi.
Boğazlıyan Devlet Hastanesinde ayağının röntgeni çekilen başarılı stoperin ayağında herhangi bir çatlak ve kırık olmadığı darbeye bağlı ezilme meydana geldiğini açıklanmasının ardından tedbir amacı ile Kayseri Güneş Hastanesine sevk edildi.
Şekerspor’un başarılı stoperi Orhan’ın burada çekilen MR’ı sonucunda ayağında herhangi bir çatlak veya kırık olmadığı ve darbeye bağlı ödem oluştuğu öğrenilirken başarılı stoperin ciddi bir sakatlığının olmaması Şekerspor teknik heyetini de sevindirdi.

Editör: TE Bilişim