13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası kapsamında yürüyüş ve atletizm yarışmaları düzenlendi. Boğazlıyan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ömer Aynalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bozdağ, Vergi Daire Müdürü Recep Bilgin, Milli Eğitim Şube Müdürü Nazan Gök, Boğazlıyan Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Nur Yazar, spor kulübü temsilcileri ve sporcuların da katılımıyla yürüyüş düzenlendi. Boğazlıyan Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan yürüyüş, Boğazlıyan Kaymakamlığı önünde son buldu. Boğazlıyan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ömer Aynalı, burada yaptığı açıklamada, spor kavramını, insanın hareket ihtiyacından kaynaklanan aktivitelerin planlı ve devamlı olarak yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Aynalı, Amatör Spor Haftası kapsamında Boğazlıyan’da düzenlenen organizasyonlara değinerek, bu organizasyonlara destek veren tüm kurumlara ve katılımcı sporculara teşekkür etti.
Aynalı; ‘’Spor Bakanlığımız halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi amacıyla; 13-19 Ekim tarihleri arasında 'Amatör Spor Haftası' olarak kutlanmasını kararlaştırmıştır. Amatör olmadan profesyonel olunmuyor. Bizler hiçbir şey beklemeden karşılıksız spor yaparak sağlıklı ve zinde kalmalıyız. Sporu ön plana çıkarma noktasında bu tür organizasyonları çok önemsiyoruz’’ dedi.  
Ayrıca amatör spor branşlarında gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumları, sponsorluk yapmaya teşvik edilmesi gerekliliğine dikkat çeken Aynalı,  ‘’Bu tür etkinliklerle ülkemizde topyekun spor bilinci ve kültürün oluşması, milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençliğin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Bizlerde kentimizde her yaşta vatandaşımızın ruhen ve fiziken rahatlaması için gerekli ortamı hazırlıyoruz. Bu kapsamda Boğazlıyan Spor Salonu'nun yanında yapmış olduğumuz park, çocuk oyun grupları, kondisyon aletleri yürüyüş parkuru gibi faaliyetleri sizlerin hizmetine sunmaktan ve Boğazlıyan’ımıza kazandırmaktan dolayı mutluyuz. Bu vesileyle Amatör Spor haftasının hayırlı olmasını diliyor ve katılımlardan dolayı herkese şükranlarımı sunuyorum’’ diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından liseler arası erkekler atletizm yarışması düzenlendi. Yarışmada Boğazlıyan Necmettin Yıldız Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğü'den Mert Alparslan birinci, Cihan Güzel ikinci ve Kaymakam Kemal Bey Anadolu Lisesi'nden Bayram Avcı, üçüncü oldu.
Ortaokul öğrencileri erkekler arası yapılan kros yarışmasında ise, Gazipaşa Okulu'ndan Furkan Gözüyaşlı birinci, Enes Bala ikinci ve Cumhuriyet Okulu'ndan Cengiz Açıkel üçüncü oldu.
Ortaokul öğrencileri arası bayanlar kros yarışmasında da Şehit Seyit Yalçın Ortaokulu'ndan Ayşenur Çolak birinci, Gazipaşa Okulu'ndan Sevgi Sağlam ikinci Gülseren Toklusu ise üçüncü oldu.
Yarışmada dereceye giren öğrencilere madalyaları protokol üyeleri tarafından verildi.

Editör: TE Bilişim